Najboljši vanilijevi rogljički svoje vrste

Med najbolj priljubljenimi božičnimi piškoti so še vedno krki vanilijevi rogljički. Že več generacij prisega na njihov odličen okus.Vanilijevi rogljički so enostavni za pripravo. Pri peki vam bodo lahko pomagali tudi najmlajši člani družine. Letos za božično darilo sorodnikom, podarite lično pakirane domače vanilijeve rogljičke. Če imate doma majhne otroke, ne pozabite večer pred božičem na mizi pustiti nekaj rogljičkov za jelenčke in mleko za Božička.
Sestavine (za cca 40 rogljičkov):
- 80 g mletih mandljev
- 60 g mletih lešnikov
- 400 g zmehčanega masla
- 140 g sladkorja
- 560 g moke
- 4 zvitki vanilijevega sladkorja
- 500 g sladkorja v prahu
Postopek:
V teflonski ponvi brez maščobe prepražimo mlete mandlje in lešnike. Nenehno jih mešamo z leseno kuhalnico, da se ne prismodijo. Stresimo jih iz ponve in pustimo, da se ohladijo.
Medtem ko se hladijo, narežemo maslo na manjše koščke in ga na delovni površini zmešamo s sladkorjem in moko. Vse skupaj zgnetemo v testo in ga oblikujemo v kepo. Testo zavijemo v folijo za živila in za 30 minut postavimo v hladilnik.
Pekač obložimo s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 160 stopinj. Testo še 1x na hitro pregnetemo. Manjše koščke posvaljkamo, jih oblikujemo v rogljičke in jih položimo na pekač, obložen s peki papirjem.
Rogljičke pečemo v pečici od 5-7 minut, da se svetlo rjavo zapečejo.
Ko so rogljički pečeni, jih vzamemo iz pečice počakamo, da se malo ogladijo in še tople povaljamo v sladkorju v prahu.
Rogljički so nared za sladkosneda usta 😀
Dober tek