Sestavine (za 4 osebe):
- 500 g lisičk
- sol
- 1 jajčevec
- 1 por
- 3 mesnati paradižniki
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 3 JŽ olja
- 200 ml zelenjavne jušne osnove
- 2 jajci ali jajčni nadomestek
- 150 sveže nastrgane gavde
Postopek:
Lisičke očistimo, oščetkamo do čistega in kuhamo v malo slane vode okoli 5 minut, potlej vodo odlijemo in gobe odcedimo.
Jajčevec očistimo, operemo, osušimo in narežemo na kak centimeter debele rezine malo solimo in pustimo stati 15 minut. Nato odplaknemo, osušimo in narežemo na kocke.
Por očistimo, operemo in narežemo na kolobarje. Paradižnik operemo, osušimo, odstranimo nastavke pecljev in narežemo na kockice. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
Čebulo in česen olupimo, drobno sesekljamo in podušimo na vročemo olju. Drugega za drugimo daajamo jajčevce, por, paradižnik in gobe. 3 minute intenzivno dušimo. Zalijemo z jušno osnovo, vzamemo s štedilnika in pustimo, da se malo ohladi. Nato dodamo razžvrkljani jajci.
Mešanico predevamo v posodo za narastke in jo po vrhu potresemo s sirom. Zlatorjavo zapečemo v ogreti pečici približno 25 minut. Narastek ponudimo z bageto.