Pečena cvetača z začimbami

Sestavine (za 4 osebe):
-
srednje velika glava cvetače
-
olivnega olja
-
sok polovice limone
-
drobno naribane limonine lupinice
-
čilija v prahu
-
kurkume
-
soli
-
sveže mletega popra
Postopek:
Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Cvetačo očistimo, operemo in razdelimo na posamezne cvetke. Velike cvetke po potrebi razrežemo na polovice ali četrtine, majhne pa pustimo cele.
Cvetačne cvetke stresemo v veliko skledo. Prelijemo jih z olivnim oljem in limoninim sokom ter začinimo s kurkumo, soljo, poprom, čilijem in limonino lupinico. S kuhalnico ali žlico dobro premešamo, da se začimbe enakomerno razporedijo po vseh kosih.
Pekač obložimo s papirjem za peko in po njem razporedimo začinjene cvetačne cvetke. Pečemo v ogreti pečici 35 do 40 minut (toliko časa, da se kosi cvetače ob robovih rahlo rjavo obarvajo). Zelenjavo med peko večkrat dobro premešamo.