Pečena cvetača z začimbami

pecena-cvetaca

Sestavine (za 4 osebe):

  •  srednje velika glava cvetače
  •  olivnega olja
  •  sok polovice limone
  •  drobno naribane limonine lupinice
  •  čilija v prahu
  •  kurkume
  •  soli
  •  sveže mletega popra

Postopek:

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Cvetačo očistimo, operemo in razdelimo na posamezne cvetke. Velike cvetke po potrebi razrežemo na polovice ali četrtine, majhne pa pustimo cele.

Cvetačne cvetke stresemo v veliko skledo. Prelijemo jih z olivnim oljem in limoninim sokom ter začinimo s kurkumo, soljo, poprom, čilijem in limonino lupinico. S kuhalnico ali žlico dobro premešamo, da se začimbe enakomerno razporedijo po vseh kosih.

Pekač obložimo s papirjem za peko in po njem razporedimo začinjene cvetačne cvetke. Pečemo v ogreti pečici 35 do 40 minut (toliko časa, da se kosi cvetače ob robovih rahlo rjavo obarvajo). Zelenjavo med peko večkrat dobro premešamo.