Sestavine:
- Pomarančne rezine
- 3/2 skodelice sladkorja
Polnilo
- 450 g sira riccota
- ⅓ skodelice sladkorja v prahu
- ¼ skodelice grobo naribane temne čokolade
- ¼ skodelice sesekljane kandirane pomarančne lupine
- 2 žlici sladke smetane
- 1 žlica pomarančnega likerja
- 1 čajna žlička vanilije
Obod
- ½ skodelice pomarančnega sirupa
- ½ skodelice vode
- 3 žlice pomarančnega likerja
- 200 g paket bebi piškoti piškoti
Postopek:
Kandirana pomaranča
Pomarančo narežite na rezine in ji odstranite peške. Rezine prevrite v revilo vodi za en minuto. Vodo menjajte in ji dodajte sladkor in kuhajte v sladki vodi približno 20 minut – rezine bodo postale prozorne, vendar ne v celoti. Pomočite jih v pomarančni sirup in pustite, da se ohladijo.
Priprava sladice
Za nadev zmešajte vse sestavine skupaj. Pripravite si posodice oz. silikonske modelčke v katerih boste izdelali sladico, pred pripravo vanje položite prozorno folijo, da boste lažje odstranili sladico. Na dno položite kandirano pomaračno rezino.
Segrejemo pomaračni sirup, vodo in liker skoraj do vretja. Narešite baby piškote, da se bodo prilegali velikosti posodic in jih potopite v sirup v sirup in nato obložite z njimi posodico v kateri pripravljate sladico. Ko je obloga iz baby piškot narejena, sladico napolnite z mehkim delom (nadevom). Na vrhu položite ponovno baby piškote.
Postavite v hladilnik za eno uro, pred serviranjem hranite v hladilniku.