Poznaš občutek, ko kar zadiši po zimi? No to so vonjave cimeta in pomaranče, zato tudi zimske muffine obožujemo. Enostavni veganski, na glavo obrnjeni muffini vam bodo pričarali pravo zimsko vzdušje.
Sestavine (za 12 muffinov):
- 2 žlici mletega lanenenga semena
- 1/4 skodelice + 1 žlica tople vode
- 1/4 skodelice + 1 žlica kokosovega olja, stopljenega
- 5/4 skodelice kokosvega sladkorja
- 2 pomaranči
- 1/2 žlice pecilnega praška
- 2, 5 skodelic ovsene moke (tj. 215g)
- 1/2 žličke sode bikarbone
- 1/2 žličke soli
- 1/2 žlice cimeta
- 1 ščepec ingverja v prahu
- 2 ščepca vanilije
- 1 žlica jabočnega kisa
- Postopek:
- v posodi zmešajte laneno seme in toplo vodo v laneno seme vmešajte vodo in ne obratno. Postavite v hladilnik za 30 minut.
- Med tem kokosovo olje razdelite na 12 delov in namažite pekač za mafinne
- Razdelite 1/4 kokosovega sladkorja in ga enakomerno posujte v modelčke za mufiine
- Pomaranči narežite na tanke rezine in jih postavite na dno vsakega modelčka
- v večji posodi zmešajte ovseno moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, cimet, ingver v prahu
- postanek 1/4 kokosovega olja zlijte v 1/4 postalega kokosovega sladkorja in premešajte dokler se sladkor ne navlaži. Dodajte vanilijev ekstrat, jabolčni kis in ohlajeno laneno jajce (točka 1) in dobro zmešajte.
- Zmešajte sestavine iz točke 5 in 6 in pecite 18-20 minut.
- Zadnjih 10 minut muffinom dodajte še narezano pomarančo na vrh.