Prosene kaše se morda spomnite, če pobrskate po kulinaričnem spominu, še iz otroštva. Zakaj ne bi teh zdravih zrnc spet vključili v svojo prehrano? Ste vedeli, da lahko iz prosene kaše pripravite odlične vsestranske polpete, ki si jih lahko daš v sendvič, pripraviš poleg kromprija ali riža, lahko pa ješ celo same. Priprava je čisto enostavna.
Sestavine:
Masa
1/2 šopka koriandra
1 neškropljena pomaranča
300 g kuhane prosene kaše
1 jajce
120 g smetane
2 jušni žlici belih drobtin
1 ščepec soli
1 ščepec popra
kokosovo olje ali ghee
Postopek
Oprani koriander drobno sesekljamo. odrežemo 2 trakova pomarančne lupine in jih za minuto damo v slan krop, potem odcedimo in narežemo še na zelo tanke trakove. kuhano (ohlajeno) proseno damo v posodo z jajcem, smetano in belimi drobtinami. Vse skupaj dobro premešamo in dodamo še trakove pomarančne lupine in nasekljani koriander ter solimo in popopramo. Polpete oblikujemo in jih spečemo na olju.