Presna bučna torta

Noč čarovnic je že za nami, zagotovo vam je ostala še kakšna buča iz katere si lahko pripravite slastno presno bučno torto.

Sestavine:

podlaga

  • 300 g brazilskih oreškov
  • 150 g izkošččenih datljev

krema:

  • 350 g hokaido buče
  • 350 g indijskih orškov
  • 1dl vode oz. po potrebi
  • 150g javorjevega sirupa
  • 8 žlic lucame
  • vanilija
  • 1-2 žlički cimeta
  • 200 g stopljenega kokosovega masla
  • 50 g stopljenega kakavovega masla

Postopek:

Za podlago: Brazilske oreške zmeljemo v sekljalniku . Dodamo datelje in ponovno zmeljemo. Zmlete sestavine stresemo v model za torto (28 cm) in ji enakomerno porazdelimo. Testo pritisnemo ob dno modela, da nastane kompaktna podlaga.

Za kremo: Najprej v močnem mešalniku zmešamo bučni pire  iz koškov olupljene in izkoščičene buče, vode in javorjevega sirupa. Dodamo indijske oreščke, lucamo, vaniliji in cimet ter znova zmešamo do gladkega. Dodamo stopljeno kokosovo in kakavovo maslo in mešamo le toliko čas, da se sestavine povežejo.  Kremo vlijemo na podlago le toliko časa,da se sestavine povežejo. Hladimo 12 ur v hladilniku ali 5-6 ur v zmrzovalniku.

*Lucamo lahko nadomestite z cimetom, muškatnim oreškom ali mletimi klinčki