Sestavine (premer 20 cm):
Dno in obod:
- 200 g mandljev
- 170 g datljev
Krema:
- 280 g datljev
- 2 zelo zrela avokada
- 100 g kakava v prahu
Obliv:
- 2 žlici kokosovega olja
- 2 žlici agavinega sirupa
- 2 žlici kakava v prahu
Priprava
Nekaj dni pred pripravo torte si nabavite avokado in ga dajte v bližino banan, da bo lepo zorel. Za uporabo v čokoladni kremi mora biti avokado res mehak in kremast.
Večer pred pripravo torte sem namočila vse datlje.
Za dno in obod sem v multipraktiku zmlela mandlje, jim dodala odcejene datlje in zmlela v “testo”, s katerim sem obložila dno in obod pekača. Pomagala sem si z žlico, da sem testo dobro potlačila na dno in približno 5 cm okoli po obodu.
Za kremo sem najprej zmlela odcejene datlje. Ko je nastala takšna fino gladka pasta, sem jim dodala meso dveh avokadov in mlela naprej. Na koncu sem v zmes umešala še kakav v prahu. Nastala je takšna fina čokoladna krema. Prelila sem jo po mandljevem testu.
Za preliv sem stopila kokosovo olje, vanj takoj umešala agavin sirup in kakav v prahu ter s tem prelila torto. Potem sem jo za nekaj ur pustila v hladilniku, da so se okusi lepo premešali in torta malo strdila.