Presna čokoladna torta Super Bomba

Presna cokoladna bomba

Sestavine (premer 20 cm):

Dno in obod:

  • 200 g mandljev
  • 170 g datljev

Krema:

  • 280 g datljev
  • 2 zelo zrela avokada
  • 100 g kakava v prahu

Obliv:

  • 2 žlici kokosovega olja
  • 2 žlici agavinega sirupa
  • 2 žlici kakava v prahu

Priprava

Nekaj dni pred pripravo torte si nabavite avokado in ga dajte v bližino banan, da bo lepo zorel. Za uporabo v čokoladni kremi mora biti avokado res mehak in kremast.

Večer pred pripravo torte sem namočila vse datlje.

Za dno in obod sem v multipraktiku zmlela mandlje, jim dodala odcejene datlje in zmlela v “testo”, s katerim sem obložila dno in obod pekača. Pomagala sem si z žlico, da sem testo dobro potlačila na dno in približno 5 cm okoli po obodu.

Za kremo sem najprej zmlela odcejene datlje. Ko je nastala takšna fino gladka pasta, sem jim dodala meso dveh avokadov in mlela naprej. Na koncu sem v zmes umešala še kakav v prahu. Nastala je takšna fina čokoladna krema. Prelila sem jo po mandljevem testu.

Za preliv sem stopila kokosovo olje, vanj takoj umešala agavin sirup in kakav v prahu ter s tem prelila torto. Potem sem jo za nekaj ur pustila v hladilniku, da so se okusi lepo premešali in torta malo strdila.

  • Recept mi je všeč
5
Sending
User Review
5 (1 vote)

1 Comment

  1. Petra on 1 februarja, 2020 at 3:17 pop

    Res okusna torta. Ker nisem mislila vnaprej, sem datlje namočila kar v vroči vodi, da so se hitreje zmehčali. Namesto avokada sem za zgostitev kreme uporabila kar rožičevo moko (vendar je potem manjša masa). Iz te zmesi (datlji, mleti oreški, kakav) je sicer mogoče narediti tudi čokoladne kroglice. Torta mora obvezno odležat svoj čas!

Komentiraj