Sestavine
za testo:
- 1 skodelica mandljev
- 1 skodelica indijskih oreščkov
- ščepec vanilije v prahu
- 2 jedilni žlici surovega kakava
- 2 jedilni žlici kakavovih zrn
- 3/4 skodelice nasekljanih (izkoščičenih) datljev
- 3 jedilne žlice hladno stiskanega kokosovega olja
- 2 jedilni žlici agavinega sirupa
- ščepec himalajske soli
- filtrirana voda, za konsistenco
za čokoladno maso:
- 2 skodelici prej namočenih indijskih oreščkov (namočimo jih za tri ure)
- 1,5 skodelice čiste, filtrirane vode
- 1/3 skodelice sušenih kokosovih kosmičev
- 3/4 skodelice kakava v prahu
- ščepec vanilije v prahu
- ščepec himalajske soli
- 1/2 skodelice agavinega sirupa
- 1 skodelica hladno stiskanega kokosovega olja (v tekočem stanju)
- 1/3 skodelice kakavovega masla (v tekočem stanju)
Priprava:
Najprej v multipraktiku, ki ima rezilo »S«, na drobne koščke zmeljete indijske oreščke ter mandlje. Potem dodate vse ostale sestavine, potrebne za testo in v multipraktiku mešate toliko časa, da testo postane lepljivo na otip. Ko je testo pripravljeno, ga položite v tortni okvir, velikosti dvaindvajset centimetrov, s premičnim dnom. S prsti testo potiskate toliko časa, da pokrijete celotno dno okvirja. Debelina testa naj bo 3-5 mm. Če je testo nekoliko lepljivo, si lahko pomagate z vodo in testo se bo lažje razmazalo.
Vse sestavine za maso, razen kokosovega olja in kakavovega masla, vlijete v blender in jih mešajte na največji hitrosti približno 5 minut. Med mešalnimi cikli lahko preverjate konsistenco in okus, po četrtem mešalnem ciklu pa bo masa postala popolnoma gladka.
Ko je masa gladka, vlijete še kokosovo olje in še enkrat pritisnete na mešalni cikel, da se sestavine medsebojno pomešajo in združijo. Ko je masa pripravljena, jo vlijete v tortni okvir, v katerem ste pripravili testo. Tortico položite v hladilnik ali zmrzovalnik za par ur, najbolje pa jo je pustiti v hladilniku čez noč. Ko je pripravljena, jo servirate in dekorirate z narezanimi jagodami ali z drugim sadjem.