Presna jagodna torta

Presna jagodna torta

Sestavine:

Testo:

  • 200 gramov lešnikov
  • 100 gramov datljev
  • 25 gramov kokosovega masla
  • žlica vode

Krema:

  • 250 gramov indijskih oreščkov
  • 300 gramov jagod
  • 4 žlice agavinega sirupa
  • 100 gramov kokosovega masla
  • žlica limoninega soka

Torta je primerna za pekač z a 22 cm premera — testo višine 1 cm in 2,5 cm kreme.

Priprava

Lešnike, datlje in indijske oreščke čez noč  namočimo v vodo. Zjutraj odcedimo, lešnike in indijske oreščke pa obrišemo v papirnato brisačo. Najprej zmeljemo lešnike in jih odstanimo iz posode. Nato v multripraktiku zmeljemo datlje in stopljeno kokosovo maslo v pasto in jim dodamo zmlete lešnike.

V tortni model natresemo malo mletih lešnikov, nato pa nanje stresemo nastalo mešanico in jo s pritiskanjem z ravnim dnom kozarca poravnamo.

V blenderju na zelo fino zmeljemo indijske oreščke. Dodamo očiščene jagode, agavin sirup, stopljeno kokosovo maslo in limonin sok.

Vse skupaj zelo dobro zmeljemo in zmešamo tako, da nastane krema. Kremo zlijemo v tortni model in jo zravnamo.

Tortni model postavimo vsaj za 5 ur v hladilnik, da se krema utrdi.

Dober tek 😀

  • Članek mi je všeč
5
Sending
User Review
5 (1 vote)

Komentiraj