Sestavine (za cca 3 osebe)
- 1 srednje velika bučka
- Olivno olje
- Rožmarin
- Sol
- Pest špinačnih ali blitvinih listov
Sirov nadev:
- 1 skodelica indijskih oreščkov
- 1-2 žlici kvasnega posipa
- 1-2 stroka česna
- Malo limoninega soka
- Sol
- Voda
Paradižnikov nadev:
- 1 velik paradižnik
- 3 suhi paradižniki (predhodno jih cca. 5 ur namakamo v vodi)
- 1 strok česna
- Origano,
- timijan,
- rožmarin
Orehov pesto:
- 1 manjša pest sveže bazilike
- 1 skodelica orehov
- 1 žlica olivnega olja
- Malo limoninega soka
- 1 strok česna
Priprava:
Bučke z lupilnikom za krompir narežemo na tanke lističe in jih pol ure mariniramo v olju in začimbah. Potem pa jih prekrivajoče se porazdelimo po površini tako, da dobimo pravokotnike želene velikosti. Za sirov nadev zmeljemo indijske oreščke in jih pomešamo s kvasnim posipom, strtim česnom in nekaj soli. Dodamo limonin sok in toliko vode, da dobimo gladko zmes primerno za mazanje.
Za paradižnikov nadev v rezalniku zmešamo sveže in suhe paradižnike, česen in ostale začimbe. Za orehov pesto v mešalniku zmeljemo orehe in vse ostale sestavine tako, da dobimo pasto za mazanje. Ko imamo nadeve pripravljene, po bučkah najprej namažemo sirov nadev, potem paradižnike in na koncu orehe. Prekrijemo z lističi špinače in trakovi iz bučk. Vse še enkrat ponovimo in zaključimo enako s trakovi iz bučk.