Presna Lazanja

 Sestavine (za cca 3 osebe)

  • 1 srednje velika bučka
  • Olivno olje
  • Rožmarin
  • Sol
  • Pest špinačnih ali blitvinih listov

Sirov nadev:

  • 1 skodelica indijskih oreščkov
  • 1-2 žlici kvasnega posipa
  • 1-2 stroka česna
  • Malo limoninega soka
  • Sol
  • Voda

Paradižnikov nadev:

  • 1 velik paradižnik
  • 3 suhi paradižniki (predhodno jih cca. 5 ur namakamo v vodi)
  • 1 strok česna
  • Origano,
  • timijan,
  • rožmarin

Orehov pesto:

  • 1 manjša pest sveže bazilike
  • 1 skodelica orehov
  • 1 žlica olivnega olja
  • Malo limoninega soka
  • 1 strok česna

Priprava:

Bučke z lupilnikom za krompir narežemo na tanke lističe in jih pol ure mariniramo v olju in začimbah. Potem pa jih prekrivajoče se porazdelimo po površini tako, da dobimo pravokotnike želene velikosti. Za sirov nadev zmeljemo indijske oreščke in jih pomešamo s kvasnim posipom, strtim česnom in nekaj soli. Dodamo limonin sok in toliko vode, da dobimo gladko zmes primerno za mazanje.

Za paradižnikov nadev v rezalniku zmešamo sveže in suhe paradižnike, česen in ostale začimbe. Za orehov pesto v mešalniku zmeljemo orehe in vse ostale sestavine tako, da dobimo pasto za mazanje. Ko imamo nadeve pripravljene, po bučkah najprej namažemo sirov nadev, potem paradižnike in na koncu orehe. Prekrijemo z lističi špinače in trakovi iz bučk. Vse še enkrat ponovimo in zaključimo enako s trakovi iz bučk.