Popoln recept za poletno osvežitev brez peke.
Sestavine:
Sestavine za skorjo:
- 2 skodelici mandljev
- 1/4 žličke presne vanilije v prahu
- ščepec himalajske soli
- 15 datljev, prej namočenih
- 2-3 žlice vode
Limonina krema:
- 2 skodelici indijskih oreščkov
- 5 žlic limoninega soka
- naribana (eko) limonina lupinica
- 3 čajne žličke presnega agave nektarja
- ščepec himalajske soli
- 1/2 skodelice vode
- 1 dl hladno stisnjenega kokosovega olja
Krema iz kakijev:
- 2 zrela vanilijeva kakija
- 2 žlici limoninega soka
- 1 dl kokosovega olja
Priprava
Vse sestavine za skorjo zmešamo v blenderju, da dobimo testo. Testo z roko potiskamo na dno modela za torto premera 21 – 22 cm.
Pripravimo limonino kremo. Indijske oreščke v multipraktiku zmešamo v fino moko. Dodamo limonin sok, limonino lupino, vodo, presni agavin nektar, sol in nato zmešamo do gladkega. Dodamo kokosovo olje, ter še enkrat dobro premešamo. Polovico limonine kreme prelijemo v tortni model (čez skorjo) in shranimo v hladilnik.
Nato pripravimo še kakijevo kremo. Najprej zmešamo kakije z limoninim sokom, nato dodamo še kokosovo olje in še enkrat premešamo. Zraven prilijemo še preostanek limonine kreme (ki smo jo že predhodno naredili).
Preden tortico postrežemo, je zaželeno, da se torta postavi v hladilnik čez noč.