Plast makadamije (dno)
- 1 skodelica makadamije
- 2 skodelici narezan suh kokos
- 2 žlici kokosovega olja
- 3-4 žlice javorjevega sirupa
čokolada plast
- 1/2 skodelice javorjev sirup
- 3/4 skodelice kakava v prahu
- 1/3 skodelice kokosovega olja
- 1/4 skodelice vode
Sadna plast
- 5-10 jagod (narezanih na pol)
Kokosovo krema
- 2 narezana kakosa (meso)
- ½ skodelice kokosovega olja
- 1/4 skodelice javorjevega sirupa
- kokosova voda
- 2 ščepca soli
½ žličke vanilje
Kokosov preliv (po želji)
- 1 pločevinko kokosovega mleka
- 1 skodelica kokosovih kosmičev
Postopek:
Zmeljite vse sestavine za dno v multipraktiku in pritisnite na dno pekača.
Za čokoladno plast: zmešajte vse sestavine v multipraktiku dokler ne dobite gladko zmes. Čokladno plast razporeite po makadamijevi plasti in postavite v hladilnik za eno uro.
Po eni uro dodajte še sadno plast in na njo dodajte kokosovo kremo. Kakosovo kremo dobite tako, da zmešate vse sestavine v mešalniku, na koncu dodajte kokosovo vodo. Zmešajte kokosovo mleko in kosmiče ter dekorirajte po vrhu torte, vse skupaj postavite v hladilnik za 2 uri.
Vir: www.onegreenplanet.org