Presna torta trojni užitek

Plast makadamije (dno)

  • 1 skodelica makadamije
  • 2 skodelici narezan suh kokos
  • 2 žlici kokosovega olja
  • 3-4 žlice javorjevega sirupa

čokolada plast

  • 1/2 skodelice javorjev sirup
  • 3/4 skodelice kakava v prahu
  • 1/3 skodelice kokosovega olja
  • 1/4 skodelice vode

Sadna plast

  • 5-10 jagod (narezanih na pol)

Kokosovo krema

  • 2 narezana kakosa (meso)
  • ½ skodelice kokosovega olja
  • 1/4 skodelice javorjevega sirupa
  • kokosova voda
  • 2 ščepca soli
    ½ žličke vanilje

Kokosov preliv (po želji)

  • 1 pločevinko kokosovega mleka
  • 1 skodelica kokosovih kosmičev

Postopek:

Zmeljite vse sestavine za dno v multipraktiku in pritisnite na dno pekača.
Za čokoladno plast: zmešajte vse sestavine v multipraktiku dokler ne dobite gladko zmes. Čokladno plast razporeite po makadamijevi plasti in postavite v hladilnik za eno uro.
Po eni uro dodajte še sadno plast in na njo dodajte kokosovo kremo. Kakosovo kremo dobite tako, da zmešate vse sestavine v mešalniku, na koncu dodajte kokosovo vodo. Zmešajte kokosovo mleko in kosmiče ter dekorirajte po vrhu torte, vse skupaj postavite v hladilnik za 2 uri.

 

Vir: www.onegreenplanet.org