Presna veganska pašteta

Pripravite si pravo vegansko presno pašteto, ki jo lahko namažete na Kamutov kruh. Sončnična semena pred pripravo namočimo v hladno vodo za 8 ur.

Sestavine:

    • 100 g sončničnih semen
    • 40 g sveže mletih sezamovih semen
    • 75 g korenčka
    • 15 g vijolične čebule
    • 3–5 žlic ekstra deviškega olivnega olja
    • 2 žlici jabolčnega kisa
    • 1 žlica limonovega soka
    • 1 žlica deaktiviranega kvasa v prahu
    • sol
    • 1 žlička koriandra v prahu
    • 2 žlici sesekljanega peteršilja
    • 1 strok česna

Priprava:

Korenček očistimo in drobno sesekljamo.
Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo. Česen olupimo in pretlačimo.
Čebulo drobno sesekljamo.
Sončnična semena odcedimo in stresemo v multipraktik. Dodamo korenček, čebulo, 3 žlice olja, kis, limonov sok, sol, koriander, peteršilj in česen. Zmiksamo v gladko pašteto. Če je pašteta presuha, prilijemo še malo olja.
Nazadnje dodamo kvas in sezam. Vse skupaj miksamo še 1 minuto.