Pica, ki ne potrebuje peke.
Sestavine
Testo
3 bučke
2 paradižnika
sok 1/2 limone
1/2 čebule
1 strok česna
2 datlja
2 papriki
1/4 skodelice orehov
Omaka
1/2 skodelice na soncu posušenih paradižnikov
1/2 skodelice nasekljanih bučk
sok 1/2 limone
pest sveže bazilike
1 datelj
1 strok česna
Nadev
2 paradižnika
2 skodelici gob
1 paprika
1 čajna žlička jabolčnega kisa
Postopek
Pripravite rezance iz bučk s spiralnim rezalnikom ali pa jih naribajte na strgalniku. Pustite jih v posodi za kasneje. Preostale sestavine v blenderju mešajte, dokler ne dobite gladke mase. Vmešajte jo v rezance. Zdaj bi morali pred sabo imeti posodo z rezanci v veliko omake. To enakomerno na debelo razporedite v velik krog na pladnju dehidratorja in dehidrirajte pri 45 °C šest ur oziroma dokler ne postane krog voljen. Obrnite ga in ponovite proces*.
* lahko uporabite tudi pečico, segreto na najnižjo temperaturo, če nimate dehidratorja. Pogosto preverjajte stanje testa med dehidracijo.
Za pripravo omake vse sestavine dajte v blender in jih mešajte do gladke mase. Razmažite jo po dehidriranem testu.
Ko pripravljate nadev, vso zelenjavo narežite na tanke rezine in jo nato premažite z jabolčnim kisom. Za 40 minut oziroma dokler se ne zmehča, zelenjavo postavite nekam na toplo (v dehidrator ali pečico). Pico lepo nadevajte in nato z užitkom zagrizite vanjo! Lahko dodate tudi presni veganski sir, avokado ali konopljina semena.