Zimske presne jabolčne skodelice

sestavine za jabolčno skodelico:

  • 1 skodelica surovih mandljev
  • 2/3 skodelice posušenih rozin
  • 2 žlici zmletega lanenega semena
  • 4 čajne žličke vode

Mandljevi moki dodamo rozine in laneno seme ter zmešamo. Na koncu dodamo še vodo.  Če je testo premalo kompaktno mu dodajte 1/2 žličke vode.

Testo potisnite na dno muffin modelov in ob rob, da nastane “posodica” , postavite v zmzovalnik za pol ure.

Jabolčni nadev

sestavine:

  • 1 skodelica na kocke narezanih olupljenih jabolk
  • 3 žlice kokosovega masla
  • 1 žlica javorjevega sirupa
  • 1/2 čajne žličke limononega soka
  • 1/4 žličke vanilije v prahu

Vse sestavine zmešajte v multipraktiku in z njo nadevajte skodelice, ki ste jih pred tem postavili v hladilnik.

Karamelna jabolka

Sestavine:

  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • 1 žlica lucame v prahu
  • 1/2 žlice mandljevega masla
  • 1/4 žličke vaniljevega ekstrata
  • 1 veliko jabolko olupljeno in narezano na kocke

Vse sestavine razen jabolk zmešajte, da dobite karamelno omako. Na jabolčni nadev položite jabolko narezano na kocke in prelijte s prej omenjeno karamelno omako.