sestavine za jabolčno skodelico:
- 1 skodelica surovih mandljev
- 2/3 skodelice posušenih rozin
- 2 žlici zmletega lanenega semena
- 4 čajne žličke vode
Mandljevi moki dodamo rozine in laneno seme ter zmešamo. Na koncu dodamo še vodo. Če je testo premalo kompaktno mu dodajte 1/2 žličke vode.
Testo potisnite na dno muffin modelov in ob rob, da nastane “posodica” , postavite v zmzovalnik za pol ure.
Jabolčni nadev
sestavine:
- 1 skodelica na kocke narezanih olupljenih jabolk
- 3 žlice kokosovega masla
- 1 žlica javorjevega sirupa
- 1/2 čajne žličke limononega soka
- 1/4 žličke vanilije v prahu
Vse sestavine zmešajte v multipraktiku in z njo nadevajte skodelice, ki ste jih pred tem postavili v hladilnik.
Karamelna jabolka
Sestavine:
- 2 žlici javorjevega sirupa
- 1 žlica lucame v prahu
- 1/2 žlice mandljevega masla
- 1/4 žličke vaniljevega ekstrata
- 1 veliko jabolko olupljeno in narezano na kocke
Vse sestavine razen jabolk zmešajte, da dobite karamelno omako. Na jabolčni nadev položite jabolko narezano na kocke in prelijte s prej omenjeno karamelno omako.