Sestavine ( za dve osebi):
- 2 papriki
Nadev:
- 150 g korenja
- 240 g bučk
- 110 g stebelne zelene
- 70 g rdeče paprike
- 220 g paradižnika brez semen in vode
- 12 g orehov
- 1 žlica drobnjaka, nasekljanega
- 0,5 žlice peteršilja, nasekljanega
Omaka:
- 250 g paradižnika
- 300 g paradižnika, narezanega na kolesca ali pol skodelice suhih paradižnikov
- 60 g bučke
- par lističev origana
Postopek:
1. Grobo nasekljaj vso zelenjavo. Potem v multipraktiku nasekljaj orehe. Dodaj korenje in zeleno in sesekljaj. Dodaj še bučke, rdečo papriko ter paradižnik in sesekljaj. Na koncu dodaj začimbe in še enkrat premešaj.
2. Nadev razporedi v dehidrator in suši na 46 stopinj 2 uri in pol.
3. Papriko razsemeni in jo istočasno daj v dehidrator skupaj z nadevom.
4. Istočasno daj v dehidrator tudi 500 g paradižnika, ki ga nareži na ozka kolesca ali pa namesto tega uporabi pol skodelice suhih paradižnikov.
5. Po 2,5 urah papriki napolni z nadevom.
6. Sestavine za omako zmešaj v blenderju.
7. Postrezi in uživaj. 🙂
*Korak 2, 3 in 4 lahko spustiš, če dehidratorja nimaš.