Presne polnjene paprike

Sestavine ( za dve osebi):

  • 2 papriki

Nadev:

  • 150 g korenja
  • 240 g bučk
  • 110 g stebelne zelene
  • 70 g rdeče paprike
  • 220 g paradižnika brez semen in vode
  • 12 g orehov
  • 1 žlica drobnjaka, nasekljanega
  • 0,5 žlice peteršilja, nasekljanega

Omaka:

  • 250 g paradižnika
  • 300 g paradižnika, narezanega na kolesca ali pol skodelice suhih paradižnikov
  • 60 g bučke
  • par lističev origana

Postopek:

1.    Grobo nasekljaj vso zelenjavo. Potem v multipraktiku nasekljaj orehe. Dodaj korenje in zeleno in sesekljaj. Dodaj še bučke, rdečo papriko ter paradižnik in sesekljaj. Na koncu dodaj začimbe in še enkrat premešaj.
2.    Nadev razporedi v dehidrator in suši na 46 stopinj 2 uri in pol.
3.    Papriko razsemeni in jo istočasno daj v dehidrator skupaj z nadevom.
4.    Istočasno daj v dehidrator tudi 500 g paradižnika, ki ga nareži na ozka kolesca ali pa namesto tega uporabi pol skodelice suhih paradižnikov.
5.    Po 2,5 urah papriki napolni z nadevom.
6.    Sestavine za omako zmešaj v blenderju.
7.    Postrezi in uživaj. 🙂

*Korak 2, 3 in 4 lahko spustiš, če dehidratorja nimaš.