Sestavine:
Krema
-
makadamija oreščkov (namočenih čez noč)
-
kokosovega olja
-
javorjevega sirupa
-
izkoščičenih datljev
-
kakavovega masla
-
tahinija
-
vanilije
-
soli
-
limoninega soka
-
kokosovega mlekaOsnova
-
ajde
-
nastrganega kokosa
-
zkoščičenih medjool datljev
-
kokosovega olja
-
soliPreliv
-
kokosovega olja
-
kakava v prahu
-
javorjevega sirupa
-
soli
Postopek:
V multipraktik stresemo ajdo in jo na hitro zmeljemo. Dodamo kokos, sol, kokosovo olje in datlje. Sestavine še enkrat dobro premešamo, da dobimo gosto lepljivo maso. Maso stresemo v pekač in jo s čistimi rokami razporedimo po njem in dobro pritisnemo ob dno, da naredimo enakomerno debelo osnovo.
V multipraktik stresemo vse setavine za karamelo in jih gladko zmiksamo. Kremo poskusimo in po potrebi dodamo še malo javorjevega sirupa. Kremo prelijemo čez osnovo v pekaču. Pekač postavimo v hladilnik, da se krema malo ohladi.
Na koncu pripravimo še čokoladni preliv. Nad vodno paro stopimo kokosovo olje. Dodamo sladilo in kakav v prahu in mešamo tako dolgo, da dobimo gladko čokoladno zmes. Zmes prelijemo čez karamelno kremo in sladico čez noč pustimo v hladilniku, da se karamelna krema in čokoladni preliv strdita.
Naslednji dan sladico vzamemo iz hladilnika. Narežemo jo na enako velike kocke, ki jih serviramo na lep krožnik ali pladenj in postrežemo.