Presne kocke s karamelo

Sestavine:

Krema

  •  makadamija oreščkov (namočenih čez noč)
  •  kokosovega olja
  •  javorjevega sirupa
  •  izkoščičenih datljev
  •  kakavovega masla
  •  tahinija
  •  vanilije
  •  soli
  •  limoninega soka
  •  kokosovega mleka
    Osnova
  •  ajde
  •  nastrganega kokosa
  •  zkoščičenih medjool datljev
  •  kokosovega olja
  •  soli
    Preliv
  •  kokosovega olja
  •  kakava v prahu
  •  javorjevega sirupa
  •  soli

Postopek:

V multipraktik stresemo ajdo in jo na hitro zmeljemo. Dodamo kokos, sol, kokosovo olje in datlje. Sestavine še enkrat dobro premešamo, da dobimo gosto lepljivo maso. Maso stresemo v pekač in jo s čistimi rokami razporedimo po njem in dobro pritisnemo ob dno, da naredimo enakomerno debelo osnovo.

V multipraktik stresemo vse setavine za karamelo in jih gladko zmiksamo. Kremo poskusimo in po potrebi dodamo še malo javorjevega sirupa. Kremo prelijemo čez osnovo v pekaču. Pekač postavimo v hladilnik, da se krema malo ohladi.

Na koncu pripravimo še čokoladni preliv. Nad vodno paro stopimo kokosovo olje. Dodamo sladilo in kakav v prahu in mešamo tako dolgo, da dobimo gladko čokoladno zmes. Zmes prelijemo čez karamelno kremo in sladico čez noč pustimo v hladilniku, da se karamelna krema in čokoladni preliv strdita.

Naslednji dan sladico vzamemo iz hladilnika. Narežemo jo na enako velike kocke, ki jih serviramo na lep krožnik ali pladenj in postrežemo.