Sestavine:
Obod
- 1/4 skodelice kakava v prahu
- 1/4 sodelice kokosovega olja
- 2 žlici dateljevega ali javorjevega sirupa
Nadev
- 6 čajnih žličk mandljevega masla
Postopek:
Zmešajte vse sestavine za obod skupaj do gladkega. Lahko dodate maco, muškatni orešček, ingver itd. V modelčke za muffine položite peki papir ali prozorno folijo za kuhanje, saj boste le tako lahko skodelice brez težav odstranili iz modelčka. Nalijte približno 1 čajno žličko zmesi na dno 6 modelčkov za muffine, toliko da pokrijete dno in postavite v zmrzovalnik za 15 minut, dokoler se čokolada ne strdi. V sredino nadevajte žličko mandljevega masla in zaljite s čokolado. Postavite v hladilnik za 20 minut. Postrezite ohlajeno.
vir: http://www.thisrawsomeveganlife.com/2013/09/give-me-chocolate-almond-butter-cups.html