Pravijo, da gre ljubezen skozi želodec, zagotovo je nekaj na tem. Obdarite svoje bližnje z odličnimi presnimi kroglicami. Eksperimentirate lahko z različnim sadjem npr. zmrzjene jagode, borovnice, mi smo delali z malinami.
Sestavine
Sadni nadev
- 3/2 skodelice indijskih oreščkov (prej namočenih)
- 1/4 skodelice vode
- 1/4 skodelice surovega kokosovega mleka
- 1/4 čajne žličke morske soli
- 2 žlički vanilije
- 1 čajna žlička rožne vode
- 1/4 skodelice kokosovega olje (segrejemo do tekočega stanja)
- 3/2 skodelice malin (naj bodo le te odmrzjene)
čokolada
- 1/2 skodelice surovega kakava v prahu
- 1/2 skodelice surovo kokosovo olje
- 1/4 skodelice kokosovega mleka ščepec morske soli
Postopek
V multipraktiku smešamo orešče, vodo, kokosovo mleko, sol, vaniljo in rožno vodo do gladkega. Na koncu dodamo še kokosovo olje in mešamo dodatno minuto, dodamo maline in mešamo dodatno minuto. Naljite v posodo in postavite v hladilnik za 1-2 ure.
Iz mase oblikujte krogljice in jih zavijte v folijo ter postavite v zmrzovalnik za eno uro.
Med tem pripravite čokolado tako da zmešate kakav v prahu, kokosovo olje in kokosovo mleko ter špečec soli. Počakajte da se masa ohladi in nekoliko strdi. Kroglice iz zmrzovalnika poočimo v čokolado in postavimo nazaj v hladilnik.
Hranite v hladilniku!