Presni čokoladni Souffle z goji jagodami

Ko z žlico prepolovite muffin iz njega izteče mehka sladka čokoladna sredica, ki se kar topi v ustih, prava kulinarična poslastica. Za razliko od souffleja je presna sladica mrzla, vendar kljub temu zelo oksuna.
Sestavine:
Za obod:
1/3 skodelice ovsa ali ajde
1/3 skodelice orehov
1/3 skodelice datljev
1/3 skodelice rozin
1/4 skodelice kakava v prahu ali rožičev prah
Za tekočo sredico:
1/3 skodelice kakavovo maslo ali kokosovo olje
1/3 skodelice javorjev sirup
1/3 skodelice datelje
1/3 skodelice kakava v prahu ali rožičeve moke
1/4 žličke čilija v prahu in 1/4 žličke cimeta
Priprava:
Oves, oreške in kakav v prahu zmeljite v mešaljniku, dokler ne postane groba zmes. Dodajte datlje in rozine ter mešajte toliko časa dokler se vse setavine ne združijo skupaj. Uporabite približno 2/3 mešanice (nekaj boste potrebovali tudi za vrh) in jo pritisnite ob dno in rob pekača za muffine, postavite v hladilnik za dve uri.
Med tem za tekoče sredico zmešajte vse sestavine, dokler ne dobite kremaste mase. Vzemite testo iz modelčkov in v njih najite staljeno mešanico skojra do vrha. previdno dodelajte vrh s preostalio mešanico osnove (1/3). Muffine postavite v hladillnik za eno uro, da se utrdijo ter jih okrasite z goji jagodami.
Užitek zagotovljen 🙂
vir: www.onegreenplanet.org