bodite vsak dan zaljubljeni v Hrano!
SESTAVINE
- 6 zrelih banan (posutih s pikicami)
- ½ skodelice datljeve paste
- ¼ žličke cimeta
- ¼ žličke vanilije v prahu
- 1 žlička rožiča v prahu
POSTOPEK
- Olupi banane.
- Vsako banano po dolgem prereži na tri dele.
- V dehidratorju jih suši približno 8 ur na 46 stopinj.
- Medtem, ko se sušijo, naredi kremo. Zmešaj polovico skodelice datljeve paste s cimetom, vanilijo in rožičem v prahu.
- Ko so banane že skoraj suhe, a še vedno dovolj upogljive, da ne počijo, ko jih zviješ, nanje razporedi kremo.
- Zvij jih v rolico, nato pa dve rolice združi v srček.
KAKO NAREDITI DATLJEVO PASTO?
V blenderju do gladkega zmešaj 2 skodelici datljev z 1 skodelico vode.
KAJ PA, ČE NIMAM DEHIDRATORJA?
Banane lahko posušiš tudi v pečici. Nastavi temperaturo na najnižjo in vklopi ventilacijo. Če postane prevroče, rahlo odpri vratca.