Presni srčki

bodite vsak dan zaljubljeni v Hrano!

SESTAVINE

  • 6 zrelih banan (posutih s pikicami)
  • ½ skodelice datljeve paste
  • ¼ žličke cimeta
  • ¼ žličke vanilije v prahu
  • 1 žlička rožiča v prahu

POSTOPEK

  1. Olupi banane.
  2. Vsako banano po dolgem prereži na tri dele.
  3. V dehidratorju jih suši približno 8 ur na 46 stopinj.
  4. Medtem, ko se sušijo, naredi kremo. Zmešaj polovico skodelice datljeve paste s cimetom, vanilijo in rožičem v prahu.
  5. Ko so banane že skoraj suhe, a še vedno dovolj upogljive, da ne počijo, ko jih zviješ, nanje razporedi kremo.
  6. Zvij jih v rolico, nato pa dve rolice združi v srček.

 

  

 

KAKO NAREDITI DATLJEVO PASTO?
V blenderju do gladkega zmešaj 2 skodelici datljev z 1 skodelico vode.

KAJ PA, ČE NIMAM DEHIDRATORJA?
Banane lahko posušiš tudi v pečici. Nastavi temperaturo na najnižjo in vklopi ventilacijo. Če postane prevroče, rahlo odpri vratca.