Sestavine (za 6 bonbonov):
Sestavine za nadev:
- 3/4 skodelice arašidovega masla
- 1/4 skodelice ovsene moke
- 2 žlici agavinega sirupa ali drugega sladila
- ščepec soli
Čokoladni obliv:
- 1/2 skodelice kakava
- 1 žlica kokosovega olja
- 1 žlica sladila
Postopek:
1. V mešalniku zmešajte vse sestavine za arašidov nadev. Z žlico za sladoled naredite majhne kupčke in jih položite na peki papir ter postavite v hladilnik za vsaj 30 minut.
2. Nato vzemite posodo z dvojnim grelcem ali naredite dvojno dno* ter vanjo vsujte kakav. Ko se kakav začne topiti, dodajte kokosovo olje in sladilo.
3. Kroglice oblijte s čokoladnim oblivom in ohladite.
* dvojno dno pripravite tako, da vzamete dve posodi. V eno nalijete vodo, drugo postavite nad posodo in v njej pripravite sestavine po receptu