Presni vegi bonboni

 Sestavine (za 6 bonbonov): 

Sestavine za nadev:

  • 3/4 skodelice arašidovega masla 
  • 1/4 skodelice ovsene moke
  • 2 žlici agavinega sirupa ali drugega sladila
  • ščepec soli

Čokoladni obliv:

Postopek:

1. V mešalniku zmešajte vse sestavine za arašidov nadev. Z žlico za sladoled naredite majhne kupčke in jih položite na peki papir ter postavite v hladilnik za vsaj 30 minut.

2. Nato vzemite posodo z dvojnim grelcem ali naredite dvojno dno* ter vanjo vsujte kakav. Ko se kakav začne topiti, dodajte kokosovo olje in sladilo.

3. Kroglice oblijte s čokoladnim oblivom in ohladite.

* dvojno dno pripravite tako, da vzamete dve posodi. V eno nalijete vodo, drugo postavite nad posodo in v njej pripravite sestavine po receptu