Sestavine:
Malinov nadev:
- 100 g malin
- 1 žlica javorjeva sirupa
- 1 žlica vode
osnova:
- 150 g naribanega kokosa
- 150 g mletih mandljev
- 200 g datljev (namočenih)
- 50 ml tople vode
- ščepec soli
polnilo:
- 300 g indijskih oreškov
- 100 g kokosove smetane (ena pločevinka)
- 250 ml limoninega soka
- 50ml javorjevega sirupa
- 70 ml stopljenega kokosovega olja
Postopek:
Nadev mešajte dokler ne nastane gladka zmes.
Vse sestavine za osnovo zmešajte v blenderju, dokler ne nastane testo. Testo pritisnite ob pekač, obložen s peki papirjem. Postavite v hladilnik za pol ure.
Vse sestavine za polnilo zmešajte skupaj. Kokosovo olje dodajte nazadnje. Polnilo polite po osnovi. Z žlico vmešajte malinov nadev. Z zobotrebcem oblikujte vzorec. Pecivo postavite v hladilnik za 2 uri. Režite s toplim nožem.