Prosena kaša s suhimi slivami

Mlečna prosena kaša je bila nekdaj priljubljen obrok. Pri slovanih je prosena kaša veljala za simbol rodovitnosti. Obredno so jo uživali pri ženitvovanju. Si predstavljate, da bi vas danes na poroki postregli z proseno kašo? Pogosto je bila na jedilniku v vrtcih in šolah. Kaj pa danes? Pozabljamo pomen prosenih zrn. Namesto čokolešnika si privoščimo okusno proseno kašo, ki ji lahko dodamo različno sadje (npr. suhe fige, sadje, banane itd).

Za eno osebo potrebujete:

  • 2 dcl rastlinskega mleka
  • 60 g surove prosene kaše, dobro oprane v topli vodi
  • 1 narezano jabolko
  • žlica mletih mandljev ali orehov

V mleku 15 minut kuhajte kašo. Zadnji 3 minute ji dodajte jabolka in na koncu posujte z mandlji. Če je kaša pregosta ji dolijte mleko.