Sestavine (za 4 osebe):
- 500 g belušev
- sol
- 200 g masla (lahko nadomestite s kokosovim oljem)
- 2 šalotki
- 2oo g riža
- 1 lovorjev list
- 50 ml belega vina
- 100 g graha
- 2 JŽ sveže nasekljanega paradižnika
- 2 JŽ sveže nasekljane krebuljice
- poper
Postopek:
Beluše operemo, olupimo in odrežemo spodnje olesenele konice. Lupimo in odrezke kuhamo v 1,5 l slanega kropa z 10 g masla 30 minut. Prelijemo skozi cedilo. Beluše narežemo na 4 cm dolge kose in jih kuhamo v isti vodi 5 minut.
Šalotki olupimo in drobno nasekljmo. Na olju podušimo šalotki, dodamo riž in lovorjev list. Mešamo toliko časa, da riž postekleni. Riž zaljemo z vodo in mu dodamo zelišča ter beluše in grah.