Sanjski simboli M


MAČEHA
Sanje o mačehi napovedujejo prepire, nesreče in negotovo prihodnost. Če ste v sanjah bili mačeha nekomu vi boste najbrž sklenili nek donosen posel. Ste imeli v sanjah mačeho? Nekdo vas ovira na poti do uspeha.
MAČEK
Sanje o mačku obetajo vročo ljubezen. Črn maček – ljubosumje.
MAČICE
Sanje o mačicah napovedujejo križe in težave. Nabiranje mačis – sanje vam sporočajo da nekdo obljube, ki vam jo je dal ne bo izpolnil.
MAČKA
Če ste v sanjah videli mačko se na prijatelje ne morete ravno zanesti. Črna mačka v sanjah prinaša nevarnost in nesrečo. Bela mačka – sanje govorijo o ljubezni. Pisana mačka – pazite se nebrzdane, prevelike strasti! Sanje o bolni mački – izbrali ste pravo pot. Mačka z mladički – sanje obetajo nek dobitek. Vas je mačka v sanjah opraskala? Utrpeli boste nekakšno škodo. Hranjenje mačke v sanjah, ali pa igranje z mačko – vsa dobrota ki ste jo vložili se vam bo vrnila s hudobijo. Sanje o ubijanju mačke – imeli boste hude težave doma.
MADEŽ
Če ste v sanjah imeli na sebi več madežev to napoveduje zares slabe novice. Videti madež sicer pomeni neprijetno presenečenje. Madeži na obleki – hude skrbi. Očistiti madež – sanje obetajo rešitev neprijetnih težav.
MAGNET
Magnet ki zaide v vaše sanje razlaga o obilici sreče.
MAH
Mah v sanjah govori o propadu načrtov v privatnem življenju, zato pa vam bo šlo toliko bolje na službenem področju. Ste v sanjah ležali na mahu? Če bi malo manj lenarili bi lahko bili zares uspešni. Nabiranje maha – sanje govorijo o kazni zaradi lažnega pričanja.
MAHANJE
Mahanje v sanjah napoveduje neko potovanje. V primeru da so sanje govorile o tem da nekdo maha vam pa to pomeni slovo od ljubljene osebe.
MAJSKI HROŠČ
sporoča žalostne novice.
MAK
Mak v sanjah označuje težave v ljubezni. Nabiranje maka – sanje sporočajo da boste žrtev neke prevare.
MAKOVA POTICA
Če ste v sanjah jdeli makovo potico je to napoved hudega razočaranja.
MALINE
Jesti maline v sanjah pomeni veliko srečo v ljubezni. Razlaga sanj o nabiranju malin – po trenutnih križih in težavah bo nastopilo obdobje sreče.
MALTA
Tisti ki ga ljubite si tega ne zasluži.
MANDLJEVO DREVO
Razcveteno – vaše želje se bodo izpolnile. Če ni razcvetelo – problemi v družini in neuspeh v ljubezni.
MANDLJI
Če vidimo mandlje bo na obisk prišel prijatelj. Če vidimo olupljene mandlje je pred vami obdobje skrbi in slabe volje. Hraniti se s sladkimi mandlji pomeni da vas bo nekdo pohvalil ali vam prinesel dobre novice.
Sanjati o tem da ste jedli grenke mandlje pa vam obeta prepir z bližnjimi zaradi enega od vaših uspehov.
MANEVER
Se je v sanjah dogajal nek manever, ste bili del manevra? Prišlo bo do pozitivnih sprememb v vašem življenju.
MAPA
Razlaga sanj o zaprti mapi – posel s katerim se ukvarjate je precej negotov. Odprta mapa – sanje napovedujejo dobiček pri začetem projektu. Če ste nosili kako mapo pa vas sanje opozarjajo da ste se spustili v tvegan posel.
MARCIPAN
Razlaga sanj o marcipanu – obkroženi ste z nevoščljivimi ljudmi in laskavci.
MARELICE
Sanje o velikih marelicah vam obetajo zadovoljstvo, sanje o majhnih pa skrbi. Sanje o marelici sicer lahko tudi razlagajo da ste preveč skromna in nevidna oseba.
MARGARINA
Sanje o margarini obetajo neko prevaro.
MARJETICA PIKICA
Če ste sanjali o Marjetici Pikici vas verjetno čaka lepo obdobje, polno iskrenega prijateljstva in morda sreče v ljubezni.
MARMELADA
Če je bila del vaših sanj marmelada vas bo poljubila ljubljena oseba.
MARMOR
Razlaga sanj o marmorju – nekdo bo vaše življenje zelo otežil. Marmornati steber vam napoveduje izpolnitev neke želje. Sanje o marmornatem kipu – pri poslu ne boste uspešni. Marmornata miza – sanje vas opozarjajo da bodite malo bolj skromni, saj nočete priti v negativno stanje.
MASAŽA
Gledati masažo – sanje ugotavljajo da ste obremenjeni z množico manjših problemov. Razlaga sanj v katerih ste koga masirali vi – skrbi, neprijetnosti in bolezen se napovedujejo.
MASKA
Razlaga sanj o maski – neprijetnosti v službi. V primeru da ste masko v sanjah sneli – odkrili boste neko zadevo, ki so jo pred vami dolgo in skrbno skrivali.
MASLO
Maslo v sanjah pomeni kak manjši denarni problem ali prepir s prijateljem. Maslo jesti – sanje vam obetajo dober zaslužek. Izdelovanje masla – pred vami je brezskrbno življenje.
MAST
Sanje o masti napovedujejo da bodo šle določene zadeve zlahka skozi.
Mast v sanjah lahko tudi napoveduje da vas bo razočaral prijatelj. Jesti mast – kmalu boste zboleli. Če pa ste slučajno mast kupovali – sanje govorijo o uspešnem trgovanju.
MAŠA
Sanje o tem da gledate mašo – imeli boste srečen zakon. Iti k maši – sanje napovedujejo konec nekega sovraštva. Sodelovanje pri maši v sanjah pa obeta začetek nekega posla z obilno koristjo.
MAŠČEVANJE
Sanje o maščevanju razkrivajo, da vas nekdo sovraži. Če ste se nekomu dokončno maščevali pa je pomen sanj v končanju težav, ki vas tarejo.
MAŠKARADA
Če ste v sanjah sodelovali ali opazovali mašakarado se najbrž gibljete v krogu neiskrenih ljudi.
MATERINA DUŠICA
Če ste v sanjah imeli opravka z materino dušico je to napoved uspeha na službenem področju.
MATI
Sanje o materi – obeta se veliko dobrega. Mrtva mati ki oživi – sanje napovedujejo dolgo in srečno življenje. Če ste videli živo mati, zdela pa se vam je mrtva – sanje simbolizirajo neznano in nepredvidljivo prihodnost. Sanje v katerih je mati umirala – imeli boste hude težave. Pogovor z materjo – uspešni boste pri svojem početju. Sanje o prepiru z materjo napovedujejo nesrečo. Ste mati poljubili? Sanje govorijo o ločitvi od ljube vam osebe. Ste bili v sanjah mati? Reševali boste tuje težave.
MATIČAR
Sanje o matičarju poročenim obetajo zelo srečno obdobje, neporočenim pa skorajšnjo zaljubljenost.
MAVEC, GIPS
Delati mavec – zadovoljni boste z doseženim pri delu.
MAVRICA
pomeni srečo. Taka ki ste jo v sanjah videli na vzhodu obeta denarni dobitek. Mavrica na zahodni strani – težave v službi. Mavrica nad nami – izboljšanje materialnega stanja.
MAZAČ
Mazač ki je vstopil v vaše sanje razlaga o tem, da se boste izognili veliki nevarnosti. V primeru pa da ste bili lažni zdravnik vi, pa vam sanje razkrivajo, da zaradi lastne neumnosti trpite škodo.
MEČ
Sanje o meču vam svetujejo da zapustite dosedanjo družbo. Zlomljen meč v sanjah je najava neke smrti. Meč ki v sanjah gori – ločitev. Sanje o krvavem meču – velike skrbi v domačem okolju. Prepolovljen meč – sanje sporočajo da se vam ni treba bati sovražnikov. Ste meč v sanjah držali? Sanje sporočajo da boste spoznali zanimive ljudi. Meč ki ga v sanjah dobite v dar – krajše potovanje. Z mečem prizadejana rana – sanje razlagajo o uspehu pri poslu in brezbrižnem življenju. Če ste vlekli meč iz ščita pa vam sanje razlagajo o prepiru z domačimi. Mečevanje – razlaga za take sanje je v neki bolezni med domačimi.
MED
Razlaga sanj o medu – bolezen , neprijetnosti in slabe novice. Jesti med v sanjah – obkroženi ste z zlobnimi ljudmi. Pobiranje medu iz panja – v družini pričakujte smrt.
MEDALJA
Razlaga sanj o tem da ste dobili medaljo – prihajajo časi v katerih boste znani, zadovoljni in slavljeni. Sanje v katerih pa ste medaljo komu obesili vi pa govorijo o srečnem dogodku v družini.
MEDALJON
Medaljon ki vstopi v vaše sanje razlaga o tem, da bo neka vaša skrivnost razkrita. Medaljon z vašo sliko – ne ljubite prave osebe.
MEDENI TEDNI
So sanje govorile o medenih tednih? Pred vami je najbrž potovanje in spoznavanje obilice novih oseb.
MEDENJAK
Medenjak ki je »vstopil« v vaše sanje razlaga o novem prijateljstvu, ki ga boste sklenili v kratkem.
MEDICA
Sanje v katerih ste pili medico vam obetajo kup novih prijateljev.
MEDUZA
Sanje o meduzi napovedujejo da vas bo pritegnila slaba družba.
MEDVED
Videti medveda – razlaga sanj v tem primeru je v dobitku pri igrah na srečo. Medved na verigi – sanje vam napovedujejo nek uspeh. Plešoči medved – sanje govorijo da boste vrnili vse svoje dolgove. Ste medveda lovili? Razlaga sanj je v neizpolnjenih željah in upih. Ubiti medveda – sanje govrijo o imenitnem uspehu pri poslu.
MEGLA
Sanje o megli govorijo o tem da je vaše bodoče življenje zelo težko napovedati. Redka megla – ne sprejemajte nasvetov! Gosta megla – sanje sporočajo da nekje tudi na vas čaka sreča. Zelo gosta megla, brez vidljivosti – sanje vam sporočajo da vam grozi psihična bolezen. Megla nad vodo v sanjah je napoved dobrega ulova, dvigajoča se megla v sanjah pa bo razkrila težave.
MEH
Prepiri in nesložni odnosi bodo del vaše družine, če so vaše sanje govorile o mehu.
MEHUR
Obeta se vam kratkotrajna sreča.
MEJA
Priti do meje v sanjah – dobro premislite o svojih naslednjih potezah v življenju. Postavljanje mej – obvladate svoj posel!
MENICA
Videti menico – sanje napovedujejo veliko uspeha pri poslu s katerim se ubadate. Podpisati nekomu menico – težave.
MENIH
v sanjah predstavlja določene skrbi v primeru da je imel opravka z drugimi osebami. Če ste se z njim zaupno pomenkovali se boste rešili nekih skrbi ki so vas težile v zadnjem času.
Če ste v sanjah videli meniha imate neprijetno in preslabo plačano službo. Sanje v katerih ste bili menih vi pa vam obetajo uspeh pri prodaji.
MERITI, CILJATI
Če ste v sanjah na nekaj merili, ciljali potem vam predstoji težavno delo.
MERJENJE
Sanje v katerih ste nekaj merili vam razkrivajo da vas obkrožajo zlobni ljudje.
MESAR
Mesar ki je vstopil v vaše sanje razlaga o neprijetnostih. V primeru da ste bili mesar vi pa sanje govorijo o prihajajoči sreči.
MESEC, LUNA
Lep zaslužek se vam obeta če ste sanjali o svetlem mesecu. Teman mesec vam napoveduje manjše ljubezenske probleme, rdeča luna pa neko bojevanje. Sanje o mlaju vas opozarjajo pred lažnimi prijatelji, pa tudi svarijo pred prepirom z ljubljeno osebo. Polna luna v sanjah razkriva partnerjevo nezvestobo in težave v službi. Zahajajoči mesec – težave v družini. V primeru da so sanje govorile o več mesecih pa boste v bodoče uživali blagostanje.
MESEČNIK
Mesečnik ki je vstopil v vaše sanje razlaga o potrebi po nekoliko večji skrbi za svoje zdravje.
MESEČINA
Velika, a kratkotrajna ljubezen se vam obeta če so sanje vsebovale mesečino.
MESO
Goveje meso v sanjah napoveduje denarni dobitek. Kupovanje mesa – sanje govorijo o velikem zaslužku. Kuhati meso – razlaga sanj je v obetavnih znakih za vašo prihodnost. Praženje mesa pa ravno obratno – slab znak. Sanje o prehranjevanju z mesom – obeta se vam denarna izguba. Gristi v svoje meso – spremenilo se bo vaše materialno stanje. Jesti meso drugih ljudi – sanje govorijo o velikih vsotah denarja, ki jih boste pridobili na nepošten način.
METANJE
V primeru da nekaj mečete boste pri delu ki ga opravljate nazadovali.
METER
Sanje o metru razkrivajo da boste vpleteni v neko prevaro.
METEOR
Kamenje z neba prinaša denar, a sanje napovedujejo kratkotrajno srečo.
METLA
Nekdo od bližnjih vas obrekuje če ste sanjali o metli. Sanje o povsem novi metli vam razkrivajo da vas obkrožajo lažni prijatelji. Sanje o stari metli pa napovedujejo da boste preživeli nekaj časa v družbi starih prijateljev in znancev. Če ste v sanjah pometali bo najbrž v sorodstvu kmalu kaka poroka, če pa ste pri tem početju opazovali koga drugega pa se vam obeta prepir. Ste v sanjah postavili metlo v kot? Zamenjali boste svoj poklic. Morda pa ste na metli jahali – sanje vas v tem primeru svarijo pred neko prevaro.
METULJ
Sanje o metulju – nepričakovano se boste razveselili, a vas kmalu zatem čaka obdobje hudih razočaranj. Pomen sanj o tem da metulj leti – napoved ljubezenskih doodivščin. Loviti metulja v sanjah pomeni kratkotrajno srečo. Zbirka metuljev v sanjah pa razlaga o vaši okrutnosti.
MIKROSKOP
Sanje o mikroskopu vas poskušajo opozoriti – brzdajte svojo zlobo!
MILOŠČINA
Sanje o tem da prosite miloščino – znašli se boste v hudih težavah. Vam je nekdo dal miloščino? Sanje govorijo o slabi plači, slabem zaslužku. V primeru da ste miloščino vi dali komu vas bodo najbrž bližnji obrekovali. Sanje o tem kako opazujete darovanje miloščine pa vam napovedujejo nepričakovan zaslužek ali dedovanje.
MINERALNA VODA
Mineralna voda v sanjah prinaša v realnem življenju izgubo in popoln neuspeh v poslu.
MIRTA
Sanje o mirti napovedujejo srečne trenutke. Posrebrena mirta prinaša uspeh v vašem početju, zlata pa tudi ugled v družbi.
MISIONAR
Sanje napovedujejo da boste od ljube vam osebe nepričakovano dobili darilo.
MIŠ
Miš ki je vstopila v vaše sanje razlaga o neki škodi v hiši, pa tudi o napredovanju pri poslu. Slepa miš – sanje vas opozarjajo da boste okradeni. Bele miši – napoved sreče, poroke. Poljska miš – bližnji prijatelj vas bo bridko razočaral. Sanje o miši v pasti – premagali boste sovražnika s pomočjo novega prijatelja. Sanje o tem da ste miši podili razkrivajo da zaman upate da neko zadevo, če pa ste miš v sanjah ujeli pa se vam obetata sreča in veselje.
MIŠELOVKA
Sanje v katerih ste imeli opravka z mišelovko vas svarijo pred težavami, ki bi vam jih lahko naredila oseba z nečistimi nameni.
MLADENIČ
Zelo srečen dan se napoveduje, če ste sanjali o mladeniču. Sanje o mladeniču ki jih ima ženska oseba napovedujejo njeno poroko. Moške tovrstne sanje pa napovedujejo uspeh pri poslu.
MLADOST
Kratkotrajno zadovoljstvo vam prinašajo sanje o mladosti.
MLEKARICA
Mlekarica ki je vstopila v vaše sanje razlaga o prepiru v družini.
MLEKO
Veliko veselja se vam obeta če ste v sanjah pili mleko. Polito mleko – sanje napovedujejo bolezen in težave povezane z njo. Sanje o tem da ste mleko molzli obetajo veliko žalost. Razveselili se boste nekega gosta če so sanje govorile o posodi z mlekom. V primeru da ženska oseba sanja o mleku pa je možno da je noseča, ali pa bi rada imela otroke.
MLETI, MLETJE
Dobili boste obiske, če ste sanjali o mletju kave. Mleti poper – slabe, žalostne novice. Mleti moko v mlinu – hud prepir s sodelavci.
MLIN
Vaši posli se bodo ugodno razvijali, boste pa tudi predmet obrekovanj, če so vaše sanje govorile o mlinu. Mlinski kamen ali mlinsko kolo vas opozarjata pred veliko nevarnostjo. Ste v sanjah bili lastnik mlina vi? Napoveduje se vam bogastvo.
MLINAR
Najbrž se izogibate zabavam in večjim družbam če ste v sanjah videli mlinarja. Sanje o tem da ste mlinar vi pa vas opozarjajo da je še vedno čas, da se odpoveste svojim namenom.
MOČ
Precenjujete se, če so vaše sanje govorile o izjemni moči.
MOČERAD
Veselili se boste življenja.
MOČVIRJE
Sanje o močvirju vam svetujejo da svoje misli raje zadržite zase, lahko bi imeli neprijetnosti. Nesreča pri delu se vam obeta če ste v sanjah padli v močvirje. Pogrezati se v močvirje – napoved bolezni. Gledati nekoga drugega kako se pogreza – zmagali boste v nekem sporu. Sanje o tem da po močvirju brodite pa obetajo neko sramoto.
MOJSTER
Če ste bili v sanjah mojster se vam tudi v realnem življenju obeta uspeh pri delu, ki ga opravljate.
MOKA
Videti moko – napredek v življenju. Kupovanje moke – dober prijatelj. Raztrešena moka – prepir v hiši. Mletje moke – pred vami je težko delo ki pa vam ne bo prineslo nobenih koristi. Raztresanje moke – spremljala vas bo sreča in veselje, obenem pa preveč verjamete kolegom v službi. Ne zaupajte jim svojih načrtov.
MOLITEV
Govoriti molitev – sanje napovedujejo velik uspeh. Moliti v cerkvi – nek star problem, pri katerem ste upanje že izgubili, se vam bo nenadoma razrešil.
MOLITVENIK
Potrebovali boste tolažbo, če so vaše sanje govorile o molitveniku.
MOLJ
Sanje o molju/jih pomenijo velike spremembe v življenju. Ujeti molja – sreča zaradi nenadnega denarnega priliva bo skaljena.
MONOGRAM
Sanje o lastnem monogramu razkrivajo da imate o sebi preveč visoko mnenje. Tuj monogram pa pripoveduje o novi ljubezni ali morda prijateljstvu.
MONOKEL
Domišljavi ste.
MORJE
Mirno morje je simbol brezskrbnosti. Nemirno, valovito morje vas opozarja pred sosedi. Sanje o plovbi po morjupa obetajo nevarnost na poti, na katero se odpravljate. Morska obala v sanjah razkriva vašo željo po potovanjih. Piti morsko vodo – svojih uspehov se ne boste mogli veseliti. Sanje o tem da padete v morje – nazadovali boste v neki zadevi in ob tem imeli še škodo. Nesrečo pa vam napovedujejo sanje o utapljanju v morju.
MORNAR
Dobre novice boste sprejeli če ste sanjali o mornarju. Govoriti z mornarjem v sanjah sicer napoveduje neko izgubo. Če pa ste bili mornar vi, pa vam sanje sporočajo da se boste zapletli v ljubezenske avanture na neki poti.
MORSKA BOLEZEN
Neprijetnosti.
MORSKI PES
Morski pes ki vstopi v vaše sanje razlaga da bodo problemi in bolezni v tem času šli zanesljivo mimo vas.
MOST
Lotili ste se tveganega posla, a s srečnim zaključkom, če so vaše sanje vsebovale most. Daljši kot je most, večja bo sreča. Sanje o prečkanju mostu napovedujejo da boste prebrodili vse svoje trenutne težave in skrbi. Graditi most – mnogo ljudi vam zavida, a za dobro opravljen posel boste bogato nagrajeni. Rušiti most – zgodila se bo neka nesreča.
MOŠKI
Neznan moški ki vstopi v vaše sanje razlaga o tem, da ste na pravi poti. Če je tak moški gol pa boste na koncu pristali na nižjem nivoju, kot ob startu dogajanja.
MOŠT
Veliko truda bo potrebnega, če želite uspeti v primeru da so vaše sanje govorile o delanju mošta. Videti mošt kako vre – sanje opozarjajo da vaš načrt še ni zrel za realizacijo. Piti mošz – razlaga sanj je v vaši preveliki pohlepnosti.
MOTIKA
Razlaga sanj o motiki – obeta se vam sijajen uspeh pri vašem početju.
MOTOR
Motor v teku – sanje vam svetujejo da sprejmite ponujeno pomoč in uspeh bo zagotovljen.
MOTOVILEC
Pripravite se na užitke in vseh vrst zadovoljstva, sanje o motovilcu so zares spodbudne.
MOZAIK
Nekaj prijetnega se vam bo zgodilo, če je bil del vaših sanj mozaik. Hoditi po mozaiku pa je še posebej napoved velike sreče.
MOŽ
Sanje o lastnem možu napovedujejo dobro zdravje. Če ste morda neporočeni, pa ste sanjali o možu pa se vam obeta prepir z ljubljeno osebo.
MOŽGANI
Sprejeli boste pravilno in dobro odločitev.
MOŽNAR
Je bil del vaših sanj možnar? Ljubite neko osebo, a si ne zasluži vaše ljubezni.
MRAK
Bolezen in težave se vam napovedujejo če ste bili v sanjah v mraku. Sanje ki pa govorijo o prihajanju iz mraka pa napovedujejo preporod in obilo srečnih momentov. Ste morda padli v mraku? Razlaga sanj je v težavah, ki jih boste povzročili sami.
MRAVLJE
Težko, a uspešno nalogo ste si zadali če ste sanjali o mravljah. Mravlje na telesu – sanje govorijo o težavah v družini. Sanje o pohojanju mravelj – niste preveč pazljivi do članov svoje družine, sami uničujete svojo srečo.
MRAVLJINČAR
Mravljinčar ki vstopi v vaše sanje razlaga o potrebi po resnem razmisleku, preden sprejmete ponujeno delo.
MRAVLJIŠČE
Razlaga sanj o tem, da ste se znašli sredi mravljišča vam napoveduje poslovne težave. Sanje o tem da mravljišče namerno uničujete – premagali boste svoje sovražnike!
MRAZ
Sanje vas opozarjajo da bodite previdni v svojem početju.
V neko zadevo ste vložili ogromno truda, a se vse skupaj ne bo izplačalo, če so vaše sanje govorile o hudem mrazu.
MRČES
Sanje o polno mrčesa v hiši vam napovedujejo dobitek, zadetek v bližnji prihodnosti. Razlaga za to da v sanjah po vas gomazi vse polno mrčesa – nekdo vam ne želi dobrega.
MRENA
Sanje o mreni prinašajo hude neprijetnosti.
MREŽA
Mreža v sanjah – prihajajo težki časi, polni ovir in težav. Ste mrežo morda pletli? Sanje razkrivajo srečno ljubezen. Gledati druge kako pletejo mrežo – nekdo budno pazi na vaše napake. Sanje o metanju ali spuščanju mreže pa napovedujejo bolezen.
MRTVAŠKA GLAVA, LOBANJA
Sanje o lobanji napovedujejo, da boste dobili sovražnika.
MRTVAŠKI AVTO, FURGON
Sanje o mrtvaškem vozilu napovedujejo nepričakovano srečo. Voziti se z mrtvaškim avtom – bogastvo. Hoditi za furgonom – doživeli boste neke sorte izgubo.
MRTVAŠNICA
Sanje o mrtvašnici napovedujejo konec nekega prijateljstva, ali pa morda neke ljubezni. Ležati v mrtvašnici pa obeta dobro zdravje.
MRTVEC
Videti mrtveca – sanje samskim obetajo skorajšnjo poroko, poročenim pa prepir z zakoncem. Če ste v sanjah sebe videli mrtvega je to napoved dobrega zdravja in precejšnjih denarnih izdatkov. Srečo v nadaljnjem življenju vam prinaša pogovor z mrtvecem v sanjah. Sanje o tem da je mrtvec oživel in vstal – obetajo se vam veseli in prijetni dogodki. Nositi mrtveca – sanje vam svetujejo, da z začetim poslom ne nadaljujete. Pokopavati mrtveca – trenutne težave in probleme boste uspešno prebrodili.
MUČENJE
Mučiti ljudi – sanje vam napovedujejo nesrečo. Mučiti živali – trpljenje.
MUHA
Videti muho v sanjah – manjše težave, prepiri in skrbi, ki bodo hitro minili. Roj muh – v svoji bližini imate obilo ljudi, ki vam niso naklonjeni. Muha ki leti – manjša izguba. Muha v hrani ali pijači – sanje vas svarijo pred neko nevarnostjo. Loviti muho – čim prej vrnite svoje dolgove! Ujeti muho – sanje napovedujejo velike težave. Ubijati muhe – izognili se boste vsem težavam. Če pa ste v sanjah muho slišali pa se boste zapletli v neko prepovedano ljubezen.
MULA
Pozorni bodite zaradi zlobnih ljudi v vaši okolici, če so sanje vsebovale kako mulo. Natovorjena mula vam prinaša kako darilo. Sanje v katerih pa ste jahali mulo pa vam obetajo neko mukotrpno potovanje.
MULJ, BLATO
Sanje o mulju napovedujejo probleme in bolezen. Stati v blatu – hudi časi so pred vami. Ste bili morda umazani od blata? Sanje napovedujejo da boste osramočeni.
MUMIJA
Mumija v sanjah – ne dopustite da vašo srečo kalijo dogodki iz preteklosti.
MUŠICA
Neko neprijetno situacijo boste povzročili, če ste v sanjah videli mušico. Roj mušic – vam bo pripisana tuja sramota.
MUZA
Muza ki vstopi v vaše sanje razlaga o tem, da boste doživeli nekaj zares nenavadnega.
MUZEJ
Muzej v vaših sanjah je napoved duhovnih užitkov.