Kaviar oz. Ikra je okusna zelenjavna pašteta. Rusi jo dodajajo hrani, tako kot mi npr. kečap. Dobiti jo je mogoče v steklenih kozarcih in je najbolj pogost dodatek. Dobra je na krekerjih ali domačem kruhu. Za pripravo boste potrebovali 10 minut.
Sestavine:
- 1 korenje
- 2 čebuli
- pire enega česna (stisnemo česen)
- 3 bučke
- 1 skodelico paradižnikova pasta
- 1 žlica paradižnikovega prireja
- 1 žlička sladkorja
- 1/2 žličke čilija
- 4 žliče olja
- 2 žlici jabolčnega kisa
- 2 žlički soli
Postopek:
Narežite čebulo in korenje na lolobarje. Narežite tudi bučke in kolobarje položite na pekač ter opecite – to lahko storite tud na ponvi. Nato pripravite drugo zelenjavo. V ponvi na ognju prepražite česen, čebulo in čili. Po eni minuti dodajte korenje in paradižnikov pire ter vse skupaj pražite dodatne 3 minute. Pražene bučke, vinski kis, sladkor, sol in korenje iz ponve z dodatki skupaj zmešajte v blenderju. Vaš Kaviar je pripravljen.