Torta veganski črni gozdiček/ Schwarzwald torta (brez glutena)

CRNI GOZDICEK

Schwarzward je ena največjih klasik v svetu sladic! To je torta, ki izhaja iz Nemčije.

Kakavov biskvit:

  •  1 skodelica moke
  • 1/4 žličke pecilnega praška
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 žlica sladkorja
  • 8 žlic kokosovega olja
  • 1/4 žlice kakava v prahu
  • 1/2 žličke soli
  • 2 vegetarjanska jajčna nadomestka
  • 2 žlico vode
  • 1 žlička vanilijega ekstrata
  • 3/4 skodelice mandljevega mleka

Čokoladna pena:

  • 200 g temne čokolade z visokim deležem kakava ali čokolade brez sladkorja
  • 200 g veganske smetane
  • 300 g stepene veganske smetane

Chantily krema:

  • 500 g stepene smetane
  • 1 žlička agar agar
  • Vaniljev strok, samo semena

Dekoracija:

  • 200 g temne čokolade, naribane

Najprej se lotimo kakavovega biskvita:
Jajčni nadomestek in sladkor močno stepemo. Dodamo kakav in vlivamo v model. Ker zaradi krhkosti pečemo vsak biskvit posebej, potrebujemo 3 modele, da bi na koncu imeli tri lepe plasti biskvita. Biskvit je izredno krhek in ga ni mogoče rezati, zato z njim ravnamo zelo nežno in previdno. Predlagamo da pri peki uporabite peki papir, tako ga boste lažje dobili iz pekača.

Čokoladna pena:
Smetano stepemo, čokolado stopimo. Manjši del smetane rahlo segrejemo (na sobno temperaturo) ter nežno pomešamo s stopljeno čokolado. Nato v mešanico umešamo stepeno smetano.


Sok za namakanje biskvitov:

100 ml višnjevega soka. Če želimo, da je naš sok brez sladkorja, precedimo zamrznjene višnje in jim dodamo žlico sladkorja. Lahko uporabite tudi nesladkan kompot.

Chantily krema:
50 g smetane nežno segrevamo skupaj z vaniljevo. Vmešamo v preostalo smetano in dodamo agar agar.
Višnje iz kompota
Višnje, ki smo jih pokuhali in jim dodali nadomestek sladkorja, odcedimo ter speremo pod vodo.

Postopek priprave:

Pečene ter ohlajene biskvite izrežemo iz modelov, prvega damo nazaj v model (da zadrži obliko) in pripravimo ostalo.

Nežno s čopičem namočimo prvi biskvit, nato nanj nabrizgamo čokoladno kremo, preko nje posujemo odcejene višnje, jih pokrijemo z naslednjim biskvitom, ki ga zopet nežno namočimo, nato je na vrsti chantily krema, zopet biskvit, zopet chantily krema. Seveda smo tudi zadnji biskvit namočili. Torto malo ohladimo.

Ko se torta ohladi, jo vzamemo iz modela ter posujemo s čokoladnimi ostružki. Dekorativno nanjo postavimo višnje.

 

 

 

  • Članek mi je všeč
5
Sending
User Review
0 (0 votes)