Veganska cvetačna juha

Sestavine (za 4 osebe) :

Za 4 osebe:

  • 1 srednje velik por z zelenjem vred
  • 1 majhna glava cvetače
  • 2 majhna krompirčka
  • 1 l vode
  • Sol
  • 1 strok česna
  • 50 g oluščenih konopljinih semen
  • 1 jž olivnega olja
  • 1 manjša pest peteršiljevih lističev

Postopek:

 Por očistimo in narežemo na kolesca.

Cvetačo razdelimo na cvetke in jo operemo.

Krompir olupimo in narežemo na kocke.

Zelenjavo stresemo v globoko posodo, prilijemo vodo, in kuhamo približno petnajst minut, da se krompir in cvetača zmehčata.

Posolimo, dodamo česen in polovico konopljinih semen ter vse skupaj na hitro zmeljemo z mešalnikom. Ko je že skoraj gladko zmleto, dodamo še peteršilj in žlico olivnega olja in še enkrat zmeljemo.

Naložimo na krožnike in posujemo s preostalimi konopljinimi semeni.