Veganska grška solata

Ko pomislimo na grško solato, se nam v misli prikradejo črne olive, paradižnik in pravo olivno olje.
Za eno osebo potrebujemo:
- 150 g paradižnika
- 150 g kumar
- 150 g paprike
- 50 g čebule
- čajna žlička oljčnega olja, kis, sol
- 25 g tofuja
- Olive po želji (črne)
- origano (svež ali posušen)
Zelenjavo skrbno operemo in osušimo. Paradižnik narežemo na za grižljaj velike kose, ki jih stresemo v večjo skledo. Kumaro olupimo in ji po želji odstranimo semena. Narežemo jo na manjše koščke. Čebulo olupimo in razpolovimo. Obe polovici zrežemo na tanke rezine, ki jih skupaj s kumaro in olivami dodamo v skledo s paradižniki. Sestavine nežno premešamo. Dodamo na kocke narezan tofu in posujemo z origanom.
#namig: Grška solata je odlična za na pot (to go).
Pa dober tek 🙂
5
Oceni recept