Veganska panna cotta

Obožujete Panna Cotto? Potem vam bo kokosova panna cotta zagotovo všeč. Mehka tekstura, prelita s kompotom toplega sadja vas bo zagotovo prepričala.

Sestavine:

  • 400 ml kokosovega mleka
  • 400 ml kokosove smetane (pobrane iz vrha mrzle pločevinke kokosovega mleka)
  • 1/2 skodelice sladkorja
  • 3/2 čajne žličke agar agar v prahu
  • 4 žlice hladen vode
  • ščepec vanilije v prahu

za preliv

  • 2 skodelici gozdnih sadežev (lahko zmrzjenih) ali malin
  • sok pol  limone
  • 1 žlica vode
  • 1/ žlice sladkorja

Postopek

Dodamo 4 žlice mrzle vode v majhno skledo in vmešajte 2 čajni žlički agar agar 5 minut.

V lonec dajte kokosovo mleko, kokosovo smetano, sladkor in vanilijo v prahu in postavite na štedilnik do vretja nato pa zmešajte v zmes agar z vodo. V skupaj mešajte še minuto po vretju in nato pretresite v večjo posodo. Panna cotto preljite v primerne posodice in jo postavite v hladilnik.  

V lonec damo sveže maline, limonin sok, vodo in sladkor. Maline pretlačite z žlico in prevrite na nizki temperaturi dokler tekočina ne prevre.  Panna cotto stresite iz posodic in prelijte s sadnim prelivom. Lahko jo servirate tudi v steklenih kozarcih.