Veganska pita z lečo

Sestavine

  • olje (ali malo vode)
  •  2 manjši čebuli (ali eno večjo) na drobno nasekljane
  •  2-4 stisnjena stroka česna,
  •  2 večja naribana korenčka
  •  2 skodelici stebla zelene narezane na drobne koščke
  •  eno žlico mlete orientalske kumine
  •  čili v prahu po okusu
  •  0/5 žlice mletega koriandra
  •  dve žlici curryja
  •  2 konzervi leče
  •  2 skodelici zelenjavne jušne osnove
  •  4 večje zrele paradižnike
  •  4-5 večjih  krompirje
  •  rastlinsko mleko
  •  sol & poper
  •  svež koriander ali peteršilj

Postopek:

  •  Krompir olupimo in narežemo na manjše koščke. Skuhanega pretlačimo v pire, skupaj z rastlinskim mlekom in malo soli (po želji lahko dodaš tudi olje ali rastlinsko margarino in vegansko kislo smetano).
  • Čebulo popražimo na olju (ali vodi), ji dodamo česen, korenje in zeleno. Pražimo toliko časa, da se zelenjava rahlo zmehča in dodamo lečo, paradižnik, jušno osnovo in začimbe.
  • Kuhamo 5-10 minut oz. toliko, da nekaj vode izpari. Odstavimo iz ognja in vmešamo koriander / peteršilj.
  • Prestavimo v ognjevarno posodo, čez nadevamo pire krompir in pečemo na 180 stopinj (ventilator) za 15 minut.