Sestavine
- olje (ali malo vode)
- 2 manjši čebuli (ali eno večjo) na drobno nasekljane
- 2-4 stisnjena stroka česna,
- 2 večja naribana korenčka
- 2 skodelici stebla zelene narezane na drobne koščke
- eno žlico mlete orientalske kumine
- čili v prahu po okusu
- 0/5 žlice mletega koriandra
- dve žlici curryja
- 2 konzervi leče
- 2 skodelici zelenjavne jušne osnove
- 4 večje zrele paradižnike
- 4-5 večjih krompirje
- rastlinsko mleko
- sol & poper
- svež koriander ali peteršilj
Postopek:
- Krompir olupimo in narežemo na manjše koščke. Skuhanega pretlačimo v pire, skupaj z rastlinskim mlekom in malo soli (po želji lahko dodaš tudi olje ali rastlinsko margarino in vegansko kislo smetano).
- Čebulo popražimo na olju (ali vodi), ji dodamo česen, korenje in zeleno. Pražimo toliko časa, da se zelenjava rahlo zmehča in dodamo lečo, paradižnik, jušno osnovo in začimbe.
- Kuhamo 5-10 minut oz. toliko, da nekaj vode izpari. Odstavimo iz ognja in vmešamo koriander / peteršilj.
- Prestavimo v ognjevarno posodo, čez nadevamo pire krompir in pečemo na 180 stopinj (ventilator) za 15 minut.