Veganska trdo kuhana jajca

Veganska-trdo-kuhana-jajca

Hranljiva veganska  jajčka imajo visoko vsebnost beljakovin in so narejeni iz samo 9 sestavin. Čas kuhanja je pol ure. Veganska jajčka lahko postrežete za zajtrk ali z njimi presenetite za veliko noč.

Sestavine ( za 6 jajc)

beljak:   

  •  2 zavoja 350g svilenega tufuja
  •  250ml vode     
  • 5 žlici prehranski kvas     
  • 4 žlice agar agar     
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja     
  • 1 žlica soli

Veganska jajčni rumenjak sestavine:    

  •  1 1/2 čajne žličke polente (tista, ki potrebuje kuhanje do 5 minut)  
  • 50g svilenega tufuja    
  • 1/2 skodelice vode     
  • 50g stopljene margarine   
  • 3/4 žličke kurkume
  • 1/2 čajne  soli     
  • 1/4 žličke česna v prahu     
  • 1 1/2 žlica prehranski kvas

Postopek:

Vse sestavine za jajčni beljak zmešajte v mešalniku najmanj 1 minuto- bodite pozorni, da se agar agar zrnca razstopijo. Nato vlijemo veganski jajčni beljak v  ponvo in segrevamo 5 miut, med segrevanjem ves čas mešajte. Nato nalijte beljak v silikonske jajčne modele.  Beljak v modelu postavimo v hladnilik za 20 minut, da  se strdi.

Med tem stopimo 50 g margraine in damo v mešalnik z vsemi drugimi sestavinami za rumenjak – tudi polento. Mešajte 1 minuto. Jajčni rumenjak preljite v ponvo in kuhajte 3-5 minut, med segrevanjem mešajte. Beljake vzemite iz hladilnika in z žlico vanje naredite luknjo in luknje zapolnite z mešanico rumenjaka.

Veganska jajčka so narejena, previdno jih vzemite iz modelčkov in postrezite.

Vir: http://www.exceedinglyvegan.com

 

 

  • Recept mi je všeč
5
Sending
User Review
0 (0 votes)