Hranljiva veganska jajčka imajo visoko vsebnost beljakovin in so narejeni iz samo 9 sestavin. Čas kuhanja je pol ure. Veganska jajčka lahko postrežete za zajtrk ali z njimi presenetite za veliko noč.
Sestavine ( za 6 jajc)
beljak:
- 2 zavoja 350g svilenega tufuja
- 250ml vode
- 5 žlici prehranski kvas
- 4 žlice agar agar
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica soli
Veganska jajčni rumenjak sestavine:
- 1 1/2 čajne žličke polente (tista, ki potrebuje kuhanje do 5 minut)
- 50g svilenega tufuja
- 1/2 skodelice vode
- 50g stopljene margarine
- 3/4 žličke kurkume
- 1/2 čajne soli
- 1/4 žličke česna v prahu
- 1 1/2 žlica prehranski kvas
Postopek:
Vse sestavine za jajčni beljak zmešajte v mešalniku najmanj 1 minuto- bodite pozorni, da se agar agar zrnca razstopijo. Nato vlijemo veganski jajčni beljak v ponvo in segrevamo 5 miut, med segrevanjem ves čas mešajte. Nato nalijte beljak v silikonske jajčne modele. Beljak v modelu postavimo v hladnilik za 20 minut, da se strdi.
Med tem stopimo 50 g margraine in damo v mešalnik z vsemi drugimi sestavinami za rumenjak – tudi polento. Mešajte 1 minuto. Jajčni rumenjak preljite v ponvo in kuhajte 3-5 minut, med segrevanjem mešajte. Beljake vzemite iz hladilnika in z žlico vanje naredite luknjo in luknje zapolnite z mešanico rumenjaka.
Veganska jajčka so narejena, previdno jih vzemite iz modelčkov in postrezite.
Vir: http://www.exceedinglyvegan.com