Veganske kremšnite

Sladek okus kremnih rezin nam zlahka pričara okus po otroštvu…. Navadne kremšnite smo že zdavnaj prerasli, še vedno pa nam srce pogrejejo veganske.

Sestavine ( za pekač velikosti 10x25cm):

  • razvaljano listnato testo
  • 6 dcl sojinega mleka
  • 100g koruznega škroba (gustin)
  • 65g sladkorja
  • 1 bio vanilijev sladkor
  • 1,5 dcl sojine smetane za stepanje
  • žličko kurkume
  • sladkor v prahu za posip

Postopek:

v pečici na 180 stopinj spečemo listnato testo 10 minut, da zarumeni, pečemo ga na narobe obrnjenem pekačem. Speči 2x listnato testo (za dno in  vrh)

Med tem stepemo sojino smetano.

V skodelici gladko zmešamo gustin, 1dcl hladnega sojinega mleka in nekaj žlic sladkorja

Preostalo sojino mleko zavremo, vmešamo preostanek sladkorja, vanilijev sladkor in kurkumo. Nato ob počasnem mešanju z mešalnikom vmešamo koruzni škrob, na majhnem oknu mešamo toliko časa, da se krema zgosti, nato odstavimo.

Na majhnem ognju mešamo toliko časa, da se krema začne zgoščevati. Nato odstavimo.

Ko se krema malce ohladi, počasi vmešamo nekaj žlic stepene sojine smetane.

Dno pekača pokrjemo z vnaprej spečenem testom, vlijemo kremo v pekač in počakamo nekaj časa, da se ohladi in strdi, na koncu prekrijemo kremo s preostalo smetano in vrhu položimo listnato testo ter posujemo s sladkorjem.