Vanilijeva krema, ki je skrita med dva slastna piškota in oblita s temno čokolado ter objeta v kokosov objem. Je lahko še kaj boljšega? Tipične ruske kape na veganski način
Biskvit:
- 25 dag polnozrnate pirine moke
- 25 dag sladkorja
- 1 vanilin sladkor
- 1 pecilni prašek (vinski kamen)
- 10 dag grenkega kakava v prahu
- 1 dcl kokosovega olja
- 2 dcl riževega mleka
- naribana lupina limone
Krema
- 5 žlic hladnega riževega mleka
- 1 vanili puding
- 4 žlice polnozrnate moke
- 4 dcl riževega mleka
- 20 dag bio rastlinske margarine
- 4 žlice sladkorja
Postopek:
za biskvit: Vse skupaj zmešajte z mešalnikom, da nastane gladka zmes. Pokrijte cca pol cm dna pekača. Pecite na 180°C, za 15 minut. Iz ohlajenega bisvita izrežite kroge in jih namažite s kremo.
Krema: 5 žlic riževega mleka zmešajte s pudingom in polnozrnato pirino moko. Zavrite 4 dl riževa mleka in vanj vmešajte puding z moko in mlekom. Kuhajte 3 minute in odstavite. Stepiti 20 dag rastlinske margarine in sladkorja. in vmešajte v pudingovo kremo.
Namazana piškotka povaljajte v kokosu in prelijte s topljeno temno čokolado.