Veganske ruske kape, brez jajc

Vanilijeva krema, ki je skrita med dva slastna piškota in oblita s temno čokolado ter objeta v kokosov objem. Je lahko še kaj boljšega? Tipične ruske kape na veganski način

Biskvit:

  • 25 dag polnozrnate pirine moke
  • 25 dag sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 1 pecilni prašek (vinski kamen)
  • 10 dag grenkega kakava v prahu
  • 1 dcl kokosovega olja
  • 2 dcl riževega mleka
  • naribana lupina limone

Krema

  • 5 žlic hladnega riževega mleka
  • 1 vanili puding
  • 4 žlice polnozrnate moke
  • 4 dcl riževega mleka
  • 20 dag bio rastlinske margarine
  • 4 žlice sladkorja

Postopek:

za biskvit: Vse skupaj zmešajte z mešalnikom, da nastane gladka zmes. Pokrijte cca pol cm dna pekača. Pecite na  180°C,  za 15 minut. Iz ohlajenega bisvita izrežite kroge in jih namažite s kremo.

Krema: 5 žlic riževega mleka zmešajte s pudingom in polnozrnato pirino moko. Zavrite 4 dl riževa mleka in vanj vmešajte puding z moko in mlekom. Kuhajte 3 minute in odstavite. Stepiti 20 dag rastlinske margarine in sladkorja. in vmešajte v pudingovo kremo.

Namazana piškotka povaljajte v kokosu in prelijte s topljeno temno čokolado.