Mehka sadna struktura vas bo ponesla v višave. Sladica je primerna tako za posebne priložnosti, kot za dni ko si zaželite nekaj sladkega.
Sestavine (za 16 kosov)
Sir
- 1/2 skodelice maline (svežih ali zamrzjenih)
- 3/4 skodelice kokosove smetane (na vrhu ohlajenega kokosovega mleka)
- 1/2 skodelice surovega indijskih oreščkov
- 2 žlici agavinega sirupa
- 1/8 čajne žličke morske soli
- 1 čajna žlička vanilije
- 2 žlici koruznega škroba
biskvit
- 1/4 skodelice avokadovega olje
- 1/2 skodelice jabolčne čežane
- 1 skodelica kokosovega sladkorja
- 2 žlici nadomestka jajc iz lanenih semen ali 1/4 skodelice čičerikine vode (aquafabe)*
- 1 skodelica brezglutenske ali večnamenske moke
- 1/2 skodelice kakava v prahu
- 1/4 čajne žličke morske soli
- 1/2 skodelice malin (svežih ali zamrzjenih)
Postopek
Za pripravo sira združimo vse sestavine, na koncu dodamo maline, če boste uporabili zmrzjeni jih prej odcedite.
Med tem pečico segrejte na 180 stopinj.
Zmešajte sladkor, olivno olje, jabolčno čežano in sladkor. Nato dodajte čičerikino vodo in vanilijo. Dodajte še moko, kakav v prahu morsko sol in mešajte do gladkega. Na koncu vmešajte preostalo sadje. Testo dajte na dno pekača in na vrh vlijte sir. Postavite v pečico in pecite 30 minut. Pred rezanjem naj bo pecivo ohlajeno.
*Aquafaba je tekočina iz kuhane ali konzervirane čičerike. Za nadomestek iz lanenih semen zmešajte 2 žlici lanenih zmletih semen z 6 žlicami vode in pustite v hladnilniku 15 minut pred uporabo.