Veganski cheesecake posladek s sadjem

veganski cheeckase

Sanjska sladica, v kateri boste uživali z vsakim grižljajem. Mehka veganska sirna sredica, in kakavovo dno vas bosta zagotovo prepričala. Za sladico ne potrebujete pečice, le hladilnik.

Dno

  •     ½ skodelice ovsa
  •     ¼ skodelica kakava v prahu
  •     ¾ kokosovih kosmičev
  •     ½ žlice stopljenega kokosovega olja
  •     3 žlice javorjevega sirupa
  •     ½ žličke soli

Sir

  •     1.5 skodelice namočene makadamije ali indijskih oreščkov
  •     1 skodelico kokosove kreme (pobrano iz vrha ohlajene pločevinke)
  •     ½ staljenega kokosovega olja
  •     ¼ skodelice javorjevega sirupa
  •     ⅓ skodelice limoninega soka
  •     1 čajna žlička soli

Saden preliv

  •     3 skodelice zmrzjenih češenj
  •     3 žličke koruznega škroba

 

Osnove sestavine za dno zmešajte v mešalniku, dokler zmes ne bo kompaktna. Pritisnite sestavine ob dno pekača ali kozarcev- odvisno kako želite servirati. Če se odločite za izdelavo v muffin modelčkih pred tem vanje položite peki papir, saj boste le tako lahko odstranili narejeno sladico in ohranili obliko. Postavite v hladilnik za pol ure.

Za pripravo sira: dodajte vse sestavine v blender in zmešajte do gladkega. Dnu dodajte sirno plast in postavite v hladilnik za dodatne pol ure.

Sadno omako pripravite tako, da npr. češnje ali drugo zmrzjeno sadje segrejete v ponvi na srednje močnem ognju. Pri svežem sadju je potrebno dodati vodo, pri zmrzjenem ne. Dodajte koruzni škrog in dobro premašajte, da ne ostanejo grudice. Zavrete za 1 minuto in nato na kuhajte na nizkem ognju dokler se omaka ne zgosti. Počakajte da se nekoliko zgosti in z omako prelijte sir.

Hranite v hladilniku!