Sanjska sladica, v kateri boste uživali z vsakim grižljajem. Mehka veganska sirna sredica, in kakavovo dno vas bosta zagotovo prepričala. Za sladico ne potrebujete pečice, le hladilnik.
Dno
- ½ skodelice ovsa
- ¼ skodelica kakava v prahu
- ¾ kokosovih kosmičev
- ½ žlice stopljenega kokosovega olja
- 3 žlice javorjevega sirupa
- ½ žličke soli
Sir
- 1.5 skodelice namočene makadamije ali indijskih oreščkov
- 1 skodelico kokosove kreme (pobrano iz vrha ohlajene pločevinke)
- ½ staljenega kokosovega olja
- ¼ skodelice javorjevega sirupa
- ⅓ skodelice limoninega soka
- 1 čajna žlička soli
Saden preliv
- 3 skodelice zmrzjenih češenj
- 3 žličke koruznega škroba
Osnove sestavine za dno zmešajte v mešalniku, dokler zmes ne bo kompaktna. Pritisnite sestavine ob dno pekača ali kozarcev- odvisno kako želite servirati. Če se odločite za izdelavo v muffin modelčkih pred tem vanje položite peki papir, saj boste le tako lahko odstranili narejeno sladico in ohranili obliko. Postavite v hladilnik za pol ure.
Za pripravo sira: dodajte vse sestavine v blender in zmešajte do gladkega. Dnu dodajte sirno plast in postavite v hladilnik za dodatne pol ure.
Sadno omako pripravite tako, da npr. češnje ali drugo zmrzjeno sadje segrejete v ponvi na srednje močnem ognju. Pri svežem sadju je potrebno dodati vodo, pri zmrzjenem ne. Dodajte koruzni škrog in dobro premašajte, da ne ostanejo grudice. Zavrete za 1 minuto in nato na kuhajte na nizkem ognju dokler se omaka ne zgosti. Počakajte da se nekoliko zgosti in z omako prelijte sir.
Hranite v hladilniku!