Veganski čokoladni ugriz iz treh sestavin

Cokoladne skodelice

Obožuješ kikirikijevo maslo? Če ti je ljubše mandljevo maslo , lahko kikirikijevo maslo nadomestiš z njim.Za pripravo mandljevega masla potrebuješ samo eno sestavavino, super a ne?

 Domači arašidovi oz. mandljevi ugrizi so najboljši, zato jih moraš poizkusiti. Še posebej prav pridejo v hladnih dneh kot prigrizek to go.

Potrebuješ torej 3 sestavine:

  • 200 g ali eno skodelico najmanj 72% temne čokolade
  • približno 2/4 skodelice arašidovega ali mandljevega masla
  • 4 žlice kokosovega olja
  • Peki papir

Potrebuješ tudi dvojni lonec za toplenje čokolade in 12 modelčkov za muffine ali druge primerne posodice. Po želji lahko skodelice posujete z goji jagodami ali mletimi oreščki.

Postopek:

Najprej stopite čokolado v dvojnem kotlu ali eni večji in eni manjši posodi. V večji zavrite vodo in manjšo posodo postavite v vodo,ki naj ne sega čez rob manjše posode. Vroča voda bo vplivala n toplenje čokolade. Čokoladi dodajte dve žlici kokosovega olja.

Občasno premešajte in pustite, da se čokolada počasi hladi.

V drugem loncu zmešajte 3/4 skodelice arašidovega ali mandljevega masla z dvema žlicama kokosovega masla.

 

V muffin modelčke položite peki papir in vanj vlite čokolado do 1/3. Na sredino z žlico nadevajte žličko masla in nato ponovno prelijte s ohlajeno čokolado. Sladico postavite v hladinik za 1,5 ure. Sedaj lahko odstranite peki papir in jih postrežete.

Hranite v hladilniku!


	
  • Članek mi je všeč
5
Sending
User Review
5 (1 vote)