Sestavine:
Sredina (trdi del):
- 15 razkoščičenih datljev (približno 150g)
- 1/2 skodelice (56 g) mandljeve moke
- 1/2 skodelice (56 g) kokosove moke
- 1/4 čajne žličke morske soli
Karamelni del:
- 30 razkoščičenih datljev (približno 210 g)
- 3-8 žlic (45 – 120 ml) vode
- 1/4 čajne žličke morske soli
Čokoladni obliv:
- 150 g sesekljane veganske temne čokolade
- 1 žlica (15 g), kokosovega olja
Postopek:
V mulitpraktiku zmešajte datelje, mandljevo moko, kokosovo moko in morsko sol, nastati mora nelepljivo testo. Če je še vedno lepljivo dodajte žlico mandljeve in žlico koksove moke.
Ko je testo narejeno ga potisnemo ob pekač s pekipairjem, da dobimo tanko plast, ki jo nato narežemo ne željeneno širino (širino milky way).
Med tem pripravimo karamelni del, datlje vodo in sol zmešamo, da dobimo mazljivo snov, ki jo namažemo na prej pripravljeno testo in postavimo v zmrzovalnik za pol ure (ne hladilnik)
Pripravimo čokoladni preliv, stalimo čokolado in kokosovo olje in počakamo 5 minut, da se nekoliko ohladi, v čokoladni preliv nato potopimo milky way. Milky Way pustite na peki papirju sušiti 10- 15 minut, da se čokolada popolnoma strdi. V hladilniku lahko sladica počaka do 2 mesecev.
vir: http://minimalistbaker.com
Prevod: www.Vegilandija.si