SI želiš domač veganski sir, ki se na pici topi in vleče kot pravi, hkrati pa ne vsebuje nobenih živalskih sestavin in olja? Priznamo, brez sira prave pice ni, zato si moraš ogledati ta recept!
Sestavine:
- 1/4 skodelice indijskih oreščkov
- 1 skodelica tople vode
- 2,5 čajni žlički tapiokine moke
- 1-2 čajni žlički jedilnega kvasa v kosmičih
- 3/4 čajne žličke soli
- 1 čajna žlička limoninega soka
Postopek:
Vse sestavine zmešamo v blenderju, da dobimo gladko tekočo zmes.
Prelijemo jo v kozico in med stalnim mešanjem segrevamo na srednjem ognju. Kmalu se bo sirček začel zgoščevati in tvoriti grudice. Mešajte, dokler ne dosežete željene gostote in teksture
. Tako pripravljen sir nadevajte prek pice, obložene s paradižnikovo omako in poljubno zelenjavo in/ali sojinimi koščki – še preden pico spečete. Med peko v pečici bo sir dobil še malo skorjice.