Sestavine:
- 1 in ¾ merice sojinega ali mandljevega mleka
- ¼ merice tapiokine moke
- ¼ merice kokosovega olja
- ¼ skodelice jedilnega kvasa v kosmičih
- 1 žlička miso paste
- 1 žlička paradižnikove mezge
- 2 žlički surovega jabolčnega kisa
- 1 čajna žlička fine morske soli
- ½ žličke suhega mletih gorčičnih semen
- ½ žličke čebule v prahu
Priprava
Zmešamo vse sestavine na ponvi. Na srednjem ognju kuhamo da začenja vreti, po želji lahko dodajamo sojino oz. mandljevo mleko. Solimo po okusu in dodamo lahko tudi pasto kakšne zelenjave. To naredimo tako, da damo v mešalnik malo rastlinskega mleka in naše pribljubljene zelenjave za okus (paprika, čili, cvetača….). Zmes vmešamo med sestavine. Ko je vse skupaj zmešano in skuhano pustimo, da se ohladi.
vir: peta.org