Veganski tiramisu brez jajc in mleka! Tiramisu je znana italijanska sladica. Receptov za pripravo tiramisuja je nešteto.
SESTAVINE:
Za biskvit:
Za kremo:
- kocka tofuja
- konzervi ohlajenega kokosovega mleka
- vanilijeva pasta/ekstrakt
- sladkor (okoli 5 žlic)
- kava
- rum
POSTOPEK
1.Najprej postavimo kokosovo mleko v hladilnik oz. zmrzovalnik, da se dobro ohladi (potrebovali bomo samo zgornji gost del kot smetano, ki ga postrgamo iz vrha).
2.Za kremo s paličnim mešalnikom zmešamo vse sestavine. Lahko uporabimo tudi mešalnik, če vas majhne grudice od tofuja ne motijo. Če se nam zdi krema pregosta, dolijemo malo kokosove vode, ki ostane na dnu konzerve. V primeru, da je vse skupaj pretekoče, dodamo kremfix ali malo škroba v prahu.
4.Tiramisu zložimo v pekač kot običajno – pišote namočimo z mešanico močne kave in ruma (po želji), nato prelijemo s polovico kreme, potresemo z naribano vegansko čokolado in ponovimo. Po vrhu potresemo kakav v prahu.
OGLEJ SI ŠE: