Vegetarijanski brezmesni čufti

Obožuješ čufte? Potem moraš preizkusiti vegetarijanske. Zagotavljamo ti, da so enakega okusa kot mesni oz. še veliko, veliko boljši.

Sestavine

  • 100 g mletega sojinega mesa
  • 1 skodelica riža
  • sol
  • 1 jajce
  • 1 čebula
  • paradižnikova mezga
  • rožmarin
  • bazilika
  • muškatni orešček
  • kurkuma
  • česen v prahu
  • rdeč fižol
  • koruzna moka
  • kumina
  • dimljena paprika
  • ghee

Postopek

Sojino meso skuhamo in ko je kuhano ohladimo, enako storimo z rižem. Jajce, riž, sojino meso in že prej pasiran fižol premešamo s prepraženo čebulo in česnom, dodajamo koruzno moko z malo dimljene paprike (po okusu) da dobimo pravo konsistenco za oblikovanje kroglic. Kroglice pečemo v prej segreti pečici na 200 stopinj na vsaki strani 10-15 minut.

Priprava omake V posodi na olju zarumenimo čebulo in suhe začimbe potem dodamo paradižnikovo mezgo. Ko omaka zavre, damo vanjo popečene čufte (bolje je da so prej ohlajeni) in kuhamo približno 20 minut. Serviramo s pire krompirjem in žlico kisle smetane.