Zelenjavna pita

Sestavine

  • Različna zelenjava (800g) – paradižnik, bučke, brokoli
  • 500 g pirine moke
  • 2 dl kisle smetane
  • 2 jedilne žlice olivnega olja
  • 1 jajce
  • 14 dag masla
  • 1 čajna žlička sol
  • 3 jedilne žlice vode
  • sol

 Postopek

Testo: Moko, sol in maslo zmešamo z dodano vodo. Testo gnetemo, da postane kompaktno in krhko. Testo naj na hladnem počiva vsaj 30 minut, nato ga razvaljamo in položimo v namazan pekač.Pečemo ga v pečici na 180°C 10 do 15 minut.

Zelenjavni nadev: Medtem pripravimo nadev. V segreti ponvi na olju dušimo zelenjavo (cvetača, korenje, paprika, hokaido buča, paradižnik)10 minut. Kislo smetano zmešamo z olivnim oljem, z razžvrkljanim jajcem ter zeliščno soljo. Dušeno zelenjavo dodamo na testo, preko pa polijemo kislo smetano. V pečici pečemo na 200°C približno 30 minut.