Zucchini sir (Sir iz bučk)
Alternativa za sir, ki ne vsebuje alergenov.
Sestavine:
- 1 skodelica bučk olupljenih in narezanih
- ¼ skodelice vode
- 1 žlica kokosovega olja (toplega!)
- 1 čajno žličko limoninega soka
- ¾ žličke agarja agar v prahu
- 1 žlica prehranskega kvasa (neobvezno)
- ⅓ žličke morske soli
- Pekač s peki papirjem
Postopek:
Bučke in vodo kuhamo približno 5 minut. Odcedimo in vodo odvržemo. Bučke skupaj z vodo in limoninim sokom zmešamo v blenderju na najvišji hitrosti, dokler ni zmes gladka. Dodajmo toplo kokosovo olje (topljeno), agar- agar in sol in ponovno zmešamo. Mešanico razporedimo po pekaču in postavimo v hladilnih za najmanj dve uri, nato narežemo na željene velikosti.