Zucchini Sir (sir iz bučk)

veganski-sir-iz-buck

Zucchini sir (Sir iz bučk)

Alternativa za sir, ki ne vsebuje alergenov.

Sestavine:

  •  1 skodelica bučk olupljenih in narezanih   
  • ¼ skodelice vode     
  • 1 žlica kokosovega olja  (toplega!)
  • 1 čajno žličko limoninega soka     
  • ¾ žličke agarja agar v prahu
  • 1 žlica prehranskega kvasa (neobvezno)     
  • ⅓ žličke morske soli
  •  Pekač s peki papirjem   

Postopek:

Bučke in vodo kuhamo približno 5 minut. Odcedimo in vodo odvržemo. Bučke skupaj  z vodo in limoninim sokom zmešamo v blenderju na najvišji hitrosti, dokler ni zmes gladka. Dodajmo toplo kokosovo olje (topljeno), agar- agar in sol  in ponovno zmešamo. Mešanico razporedimo po pekaču in postavimo v hladilnih za najmanj dve uri, nato narežemo na željene velikosti.