6 gospodinjskih opravil, s katerimi boste hujšali

6 gospodinjskih opravil s katerimi  boste hujšali


Prihaja poletje, bi bilo dobro zgubiti kakšen kilogram ali dva? Ne bomo vam delili nasvetov kako pravilno izvajati vaje, koliko vaj in kdaj. Poleg zdrave, čim manj predelane zelenjave lahko naredite veliko sami brez telovadnih naprav. Izkoristite prijetno s koristnim.

Pomijte stopnice

Pomivanje stopnic je lahko zabavno, če veste da ob tem v eni uri porabite 156 kcal. Če se boste potrudili in pozornost namenili tudi stopnišču bo napredek izgube kalorij toliko večji.

Brisanje prahu in obešanje perila

Gre za lažja opravila, kjer v eni uri pokurimo 171 kcal. Toliko kalorij šteje pest keksov, dobro a ne.

Čiščenje kopalnice

Kdaj ste kopalnico zares očistili? Pobrisali prah pod pralnim strojem in v omaricah. Dejstvo da v eni uri pokurite 279 kalorij vas bo prepričalo, da bo vaša kopalnica doživela temeljito čiščenje. V dveh urah pa boste pokurili kalorij že za celo čokolado.

Pomivanje posode

Res je pomivanje posode v pomivalne stroju veliko lažje. Ampak pomislite koliko energije in vode prihranite če zavihate rokave. Če boste posodo pomivali eno uro boste porabili 88 kcal.

Sesanje

Sprehajanje s sesalcem ne šteje. Gre za temeljito sesanje, ki vključuje priklone in sesanje pajčevin. V eni uri bo povprečno porabili 170 kcal, za eno manjšo čokoladico.

Priprava hrane in kuhanje

Priprava hrane lahko vzame nekaj časa. Včasih se ne zavedamo, da pri kuhanju opravimo veliko manjših del, kot  so mešanje, rezanje, sekljanje, pospravljanje. V eni uri priprave kuhe in kuhanja boste porabili 102 kcal. Zakaj torej ne bi kuhali več? Zabavno je, hkrati pa si boste brez slabe vesti lažje privoščili sladico.

Za recepte obišči: VegiRecepti ali Sladka Vegilandija

 

 

Vir: calorielab.com