9 Preprostih načinov za srečno življenje

sreca

Sreča je pomen in namen celotnega življenja od začetka do konca. Aristotel je to rekel že pred 2000 leti. In še danes velja. Kaj je pravi namen življenja, če že živimo srečno življenje? Sreča je ena izmed najbolj iskanih ciljev v življenju, za mnoge se zdi da je cilj iluzija, saj pogosto srečo enačijo z materialnimi dobrinami.

Ste se kdaj zalotili ob mislih: “Ko imam lepo hišo, nov avto in priden otroke, sem lahko srečen.” V resnici pa je sreča na voljo vsem. Velika hiša in avto vam ne bosta prinesla sreče. V resnici je sreča dostopna vsem že v tem trenutku. Predstavljamo vam načine s katerimi boste dosegli srečno življenje.

Delajte to kar si želite

Če je vaša strast rolanje, presajanje rož ali pisanje pesmi si vzemite večkrat tedensko čas za negovanje svojih strasti. Hitro boste ugotovili, da vas hobiji osrečujejo. Kaj je boljšega kot da delate nekaj v kar niste prisiljeni?

Pomagajte drugim

Včasih se ob doseganju lastnih ciljev še vedno počutimo prazni, ker ne čutimo pravega doprinosa k življenju. Ko opravite prostovoljno delo ali nudite pomoč drugim je občutek odličen. Občutimo veličino svojih dejanj in veselje tistega, ki smo mu pomagali.

Bodite hvaležni

Ko razmišljate o stvareh, za katere ste hvaležni se lahko zaveste, da ste že blagoslovljeni. Ne da bi se zavedali, smo osnovne dobrine kot so voda, hrana, obleka… vzeli za samoumevne. Z zavedanjem stvari okoli sebe, ki jih že imate, boste srečnejši.

Deli z drugimi

Ko delimo svoje misli, čas in sposobnosti z drugimi, se počutimo izpopolnjene. Življenje brez deljenja hitro postane osamljeno. Ko delite z drugimi, se bodo počutili odlično in vam pomagali, da se boste tudi sami počutili srečnejši v svojem življenju.

Smejte se več

Poglejte se v ogledalo in se nasmejite samemu sebi, zaslužite si! Ko vam trgovka na blagajni poračuna, se ji nasmejte. Nasmejte se mimoedočim na ulici in svojim bližjim. Bodite srečni!

Gibanje

Kdaj ste se nazadnje odpravili na daljši sprehod? Gibanje zmanjšuje stres in sprošla endorfine.

Jejte zdravo

Če je vaša hrana nezdrava, ne morete pričakovati, da boste polni energije in srečni. Če boste jedli zdravo in dobro se boste tako fizični kot tudi psihično počutili bolje. Izognili se boste občutku krivde po zaužiti nezdravi hrani.

Opustite negativne misli

Ozavestite svoje misli. Takoj ko boste začeli razmišljati negativno, misli hitro preusmerite v pozitivne. Izogibajte se ljudi, ki mislijo negativno.

Namenite čas svojim najbližjim

Ni alternative za kakovostno preživet čas svojimi najdražjimi. Smo družabna bitja, tudi če se včasih počutite kot volk samotar. Ljudje radi čas preživimo s svojimi prijatelji in družino. Življenje je prekratko, da bi ga preživeli v samoti.

[wp-review]