Veganska presna arašidova torta

Obožuješ okus arašidov? Če je tvoj odgovor pritrdilen, moraš poskusiti kremno vegansko presno torto, ki se kar topi v ustih. Najbolje pri pripravi pa je to, da torta ne potrebuje pečenja. Presenetite goste in svoje najbližje s to vrhunsko sladico. Primerna je tudi za različne priložnosti, kot so rojstni dnevi, božič, novo leto itd.
Sestavine:
Biskvit:
1 1/2 skodelice mletih mandljev
1/4 skodelice kakava v prahu
1/4 skodelice čistega javorjevega sirupa
3 žlice stopljenega kokosovega olja
Ščepec soli
polnilo:
1 skodelica kremastega naravnega arašidovega masla
3/4 skodelice vode
1/2 skodelico stopljenega kokosovega olja
1/2 skodelca javorjevega sirupa
1/4 žličke morske soli
Čokoladni preliv:
2 žlici stopljenega kokosovega olja
2 žlici čistega javorjevega sirupa
3 žlice kakava v prahu
Postopek:
Pekač ali posodo obložite s peki papirjem.
V posodi zmešajte vse sestavine za biskvit, testo enakomerno potisnite na spodnji del posode ali pekača. Ne pozabite zapolniti tudi robov.
V blenderju zmešajte vse sestavine za kremo do gladke teksture, s katero napolnite obloženo posodo ali pekač.
Torto postavite v zamrzovalnik za 2-5 ur. Nato jo prelijte s čokoladnim nadevom. Okrasite jo lahko z grobo mletimi mandlji. Hranite v hladilniku.