Cvetača na ajurvedski način s paradižniki in z orientalsko kumino

Cvetaca na ajurvedski nacin

Sestavine:

  • 1 čebula
  • 700 g cvetače
  • 6 jušnih žlic kokosovega olja
  • 1 ščepec orientalske kumine
  • 1 ščepec soli
  • 1 ščepec črnega popra
  • 180 g češnjevih paradižnikov

Postopek

čebulo olupimo in narežemo na majhne kocke. Cvetačo narežemo na majhne cvetke in koriander operemo ter grobo sesekljamo.

V ponvi segrejemo kokosovo olje, na njem rahlo prepražimo orientalsko kumino in janeževe zvezde da okrepimo aromo. Začimbe se ne smejo predolgo pražiti, saj se lahko zažgejo in postanejo grenke.

dodamo cvetačo, solimo in popramo. Pražimo okoli 5 minut, nato zalijemo z vodo in pokrito dušimo še 5 minut, da tekočino povre.

Nato dodamo oprane cele češnjeve paradižnike in 5 minut počasi pražimo. Preostalo kokosovo olje segrejemo v posebni ponvi in v njej zlatorumeno popražimo čebulo.

Cvetačo serviramo in posujemo s čebulo in koriandrom.